1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Almanya dizel araç yasağını yumuşatmanın yollarını arıyor

Almanya dizel araç yasağını yumuşatmanın yollarını arıyor

Enerji Günlüğü - Alman hükümeti, dizel araçların yasaklanmasını önleyebilmek için araç üreticilerinden emisyon sorununa donanımsal çözüm bulmalarını...

Almanya dizel araç yasağını yumuşatmanın yollarını arıyor

Enerji Günlüğü - Alman hükümeti, dizel araçların yasaklanmasını önleyebilmek için araç üreticilerinden emisyon sorununa donanımsal çözüm bulmalarını istiyor. 

Der Spiegel'in haberine göre, Almanya Ulaştırma Bakanlığı memurları ve uzmanlar, bazı kentlerde dizel araçlara yasak getirilmesinin önüne geçmek için emisyon sorununa mekanik çözüm üzerinde anlaştılar.

Habere göre, Alman hükümeti, üreticilerinden dizel araçlardaki emisyon sorununa motorda ve egzos sisteminde mekanik değişiklikler yaparak çözüm bulmalarını istedi.

Ancak çevreciler varılan anlaşmayı çok geç kalınmış olarak niteliyorlar ve çevreyi kirleten araçların yasaklanması için yasal mücadeleyi ilerleteceklerini ifade ediyorlar.

Ulusal dizel haftası yapan Almanlar, dizel araçları terk ediyor. Almanya’da dizel araç satışları geçen seneye göre yüzde 21.3 düştü. Dizel araçların satışlardaki oranı da yüzde 36.3’e indi. Benzinli araç satışı ise yüzde 60 arttı.

Önceki ve Sonraki Haberler