1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Almanya enerji ticaretinde blockchain projesi başlattı

Almanya enerji ticaretinde blockchain projesi başlattı

Almanya, yenilenebilir enerji ticaretinde blok zincir (blockchain) teknolojisinden en iyi şekilde yararlanabilmenin yollarını araştırmak için bir proje başlattı.

Almanya enerji ticaretinde blockchain projesi başlattı

Enerji Günlüğü - Almanya, yenilenebilir enerji ticaretinde blok zincir (blockchain) teknolojisinden en iyi şekilde yararlanabilmenin yollarını araştırmak için bir proje başlattı.

Almanya, enerji dönüşümü kapsamında dağıtık yenilenebilir enerji üretiminin artan payını enerji ticaretine adapte etmede blok zincir (blockchain) teknolojisinden nasıl yararlanılacağını araştıracak. Bu amaçla Almanya devlet destekli bir araştırma projesi başlattı.

BEST (blok zinciri tabanlı dağıtık enerji piyasası tasarımı ve yönetim yapıları) olarak adlandırılan üç yıllık proje kapsamında ticari taraflar, fazla elektrik üretimi ve şebeke darboğazlarının otomatik yerel dengelenmesini sağlayacak bir elektrik piyasası teklif sistemi (SMBS) geliştirecek. SMBS, açık kaynaklı bir yazılım olarak geliştirilecek. Böylece herhangi bir taraf onu inceleyip yeniden üretebilecek.

SMBS sanal olarak bir laboratuvar ortamında test edildikten sonra, Bonn şehrinin batısındaki bölgede gerçek yaşam koşulları altında altı ay daha test edilecek.

Blockchain teknolojisi, işlemleri kaydetmek ve izlemek için kullanılan dijital bir defterdir. İşlemleri güvenli ve merkezi olmayan bir şekilde doğrulamak, şifrelemek ve anında kaydetmek için karmaşık algoritmalar kullanır. Enerji dönüşümünde oldukça önemli bir role sahip olan blochain teknolojileri sayesinde elektrik üreticileri ile tüketiciler ücretlendirme ve tahsil için enerji dağıtıcılarına ihtiyaç duymadan ürettikleri elektriği doğrudan satma şansına kavuşabilecekler. 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler