1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Almanya güneş ve rüzgar enerjisini arttırdı

Almanya güneş ve rüzgar enerjisini arttırdı

Enerji Günlüğü - Almanya’nın 2013 yılı rüzgar enerjisi üretimi bir önceki yıla göre %1,3 artarken, güneş enerjisi üretimi %6 artış gösterdi.Almanya’da...

Almanya güneş ve rüzgar enerjisini arttırdı

Enerji Günlüğü - Almanya’nın 2013 yılı rüzgar enerjisi üretimi bir önceki yıla göre %1,3 artarken, güneş enerjisi üretimi %6 artış gösterdi.

Almanya’da rüzgar enerjisi 47,2 TWh ulaşarak bir önceki yıla göre yüzde 1,3 artış gösterdi. Güneş enerjisi üretimi ise 29.7 TWh ulaşarak yıllık yüzde 6 arttı. Toplam rüzgar ve güneş enerjisi üretimi 76,9 TWh’a ulaşarak bir önceki yıla göre yüzde 4 artış gösterdi.

Ayrıca, Aralık ayında rüzgar enerjisi üretimi Kasım ayında elde edilene göre % 72 artarak, toplam 7.45 TWh elektrik ile yılın en yüksek seviyesine ulaştı.

Almanya’da 2013 yılı elektrik tüketiminin yüzde 13′ü rüzgar ve güneş enerjisi ile karşılandı. Bunun % 8′ini rüzgar enerjisi, % 5’ini güneş enerjisi oluşturuyor. Rüzgar ve güneşin dışındaki yenilenebilir enerji kaynakları da dahil edildiğinde Almanya enerji ihtiyacının % 25’ini yenilenebilir kaynaklardan karşılıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler