1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Almanya Hidrolik çatlatmayı yasal kıskaca alıyor

Almanya Hidrolik çatlatmayı yasal kıskaca alıyor

Enerji Günlüğü - Almanya çevrecilerin yoğun tepkisini çeken hidrolik çatlatma için yeni bir yasal düzenlemeye gidiyor.Almanya’da sağlığa ve içme...

Almanya Hidrolik çatlatmayı yasal kıskaca alıyor

Enerji Günlüğü - Almanya çevrecilerin yoğun tepkisini çeken hidrolik çatlatma için yeni bir yasal düzenlemeye gidiyor.

Almanya’da sağlığa ve içme suyuna zarar vermeyecek şekilde 1960 yılından bu yana yürütülen geleneksel gaz arama çatlatma ile ilgili olarak mevcut yasalara ek düzenlemeler getirilmesi konusunda Almanya Federal Çevre Bakanı ve Federal Ekonomi Bakanı ana prensiplerde anlaştı.

Buna göre, sağlık ve içilebilir suyu koruma ilkeleri öncelikli olarak ele alınacak ve öngörülebilir gelecekte ekonomik amaçlar için kaya gazı ve kömüryatağı metan gazı çıkarmak için hidrolik çatlatma yapılamayacak.

Hidrolik Çatlatma için 3.000 metreden fazla derinlikler için su pompalamanın yasaklanması, suyu riske atmamak için bazı bilimsel deneylerin yapılması zorunluluğu, suyun koruma altında olduğu mineral su kaynaklarının ve yağmur sularının nehir ve göllerle birleştiği alanlarda hidrolik çatlatmanın yasaklanması benzeri temel ilkeler doğrultusunda yasalarda bazı  iyileştirmeler, eklemeler ve değişikliklere gidilecek.

Yeni yasal düzenlemelerin yaz adli tatilin sona ermesinden sonra bir dizi danışma görüşmelerinin ardından netleşeceği ifade ediliyor. Yasal yasaklamalar 2021 yılında Çatlatma teknolojisindeki bilimsel ilerlemeler ışığında Federal Devlet Değerlendirmeleri çerçevesinde yeniden ele alınarak uyumlu hale getirilecek.

Önceki ve Sonraki Haberler