1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Almanya karasal rüzgar santrali kurulumlarını yeniden canlandıracak

Almanya karasal rüzgar santrali kurulumlarını yeniden canlandıracak

Almanya, karasal rüzgar santralleri kurulumunu artırmak amacıyla bürokrasiyi azaltmayı içeren bir plan hazırladı.

Almanya karasal rüzgar santrali kurulumlarını yeniden canlandıracak

Enerji Günlüğü - Almanya, karasal rüzgar santralleri kurulumunu artırmak amacıyla bürokrasiyi azaltmayı içeren bir plan hazırladı.

Almanya'da karasal rüzgar santrali kurulumu 2019'un ilk yarısında yüzde 82 azalarak 287 megawatt ile yaklaşık 20 yılın en düşük seviyesine geriledi. Bu nedenle Almanya Ekonomi Bakanlığı, karasal rüzgar türbinleri kurulumunu yeniden canlandırmayı amaçlayan bir plan hazırladı. Almanya Ekonomi Bakanı Peter Altmaier’in açıkladığı plan, rüzgar türbinleri kurulumunda bürokrasiyi ve vatandaşların muhalefetlerini azaltmayı hedefliyor. Planda öngörülen 18 adım 2019 ve 2020 yılı içinde atılacak. 

SANTRALLER UÇAKLAR İÇİN SİNYAL SİSTEMLERİNİ DEĞİŞTİRMELİ

Alman Bakan planın Almanya’nın yenilenebilir enerjinin 2030'da toplam enerji tüketiminde % 65'ine paya ulaştırılması hedefine yardımcı olmak için önemli bir adım olduğunu kaydetti. Altmaier, Alman federal yönetimlerinin rüzgar santrallerinin uçaklar için ışık sinyalizasyonlarını değiştirmeyi kabul etmeleri gerektiğini belirterek, bu şekilde o civarda yaşayan insanların sürekli yanıp sönen bu ışıkların verdiği rahatsızlıktan kurtulabileceklerini kaydetti. 

Önceki ve Sonraki Haberler