1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Almanya: Kaya gazında uzlaşma hala kesin değil

Almanya: Kaya gazında uzlaşma hala kesin değil

Enerji Günlüğü - Almanya’da kaya gazı çıkarılmasıyla ilgili tartışmalar günden güne alevleniyor. Şubat ayının başlarında, koalisyon milletvekilleri,...

Almanya: Kaya gazında uzlaşma hala kesin değil

Enerji Günlüğü - Almanya’da kaya gazı çıkarılmasıyla ilgili tartışmalar günden güne alevleniyor. Şubat ayının başlarında, koalisyon milletvekilleri, kaya gazının hangi şartlar altında çıkarılabileceğini belirleyen bir yasa çıkarılması için hükümete çağrıda bulundu. Bu konu uzun süredir erteleniyordu. Kaya gazı üretimini serbest kılacak olan yasa, katı çevresel koruma kriterleri de getirecek. Almanya’da şu anda, kaya gazı çıkarılması işlemlerini düzenleyen ayrı bir kanun bulunmuyor. Gazın çıkarılma koşulları ve olanaklarıyla ilgili karar, madencilik ve jeolojiden sorumlu yerel yetkililerde.

Koalisyon milletvekillerine göre, dünyada kaya gazındaki hızlı büyümeye Almanya’nın daha fazla kayıtsız kalmaması gerekiyor. Vekiller ayrıca, kaya gazının enerji dönüşümü uygulamasını daha da kolaylaştıracağı görüşünde. Buna karşılık Çevre Bakanı Peter Altmaier 11 Şubat’ta yaptığı açıklamada, kaya gazıyla ilgili sıkı düzenlemelerin yolda olduğunu ve özellikle de içme su kaynaklarının bulunduğu bölgelerde kaya gazı çıkarılmasının yasaklanacağını açıklamıştı. 

Önceki ve Sonraki Haberler