1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Almanya rüzgar ihalesinin yüzde 90'ı yurttaş kooperatiflerinin

Almanya rüzgar ihalesinin yüzde 90'ı yurttaş kooperatiflerinin

Enerji Günlüğü – Almanya'nn gerçekleştirdiği 1013 MW'lık yılın ikinci karasal rüzgar enerjisi santralleri ihalesinde, kapasitenin yüzde 90'lık bölümü...

Almanya rüzgar ihalesinin yüzde 90'ı yurttaş kooperatiflerinin

Enerji Günlüğü – Almanya'nn gerçekleştirdiği 1013 MW'lık yılın ikinci karasal rüzgar enerjisi santralleri ihalesinde, kapasitenin yüzde 90'lık bölümü vatandaşların kurduğu kooperatiflere tahsis edildi.

Almanya da rüzgar "YEKA"sının ikinci turunu yaptı. Almanya Düzenleme Kurumu Bundesnetzagentur (BnetzA), Salı günü gerçekleştirdiği ikinci tur ihale ile 1013 MW kapasiteli karasal rüzgar enerjisi santralleri ihalesini sonuçlandırdığını açıkladı. Bu yıl düzenlenen ilk iki tur ile rüzgarda 1820 MW kapasite tahsisi yapıldı.

Bundesnetzagentur (BnetzA), bir nükleer santralin kapasitesine eş 1 GW kapasiteli ihaleye 67 başvurunun geldiğini ve başvuruların yüzde 90'ının vatandaşların kurduğu kooperatiflerden geldiğini açıkladı. Genel olarak, 2,927 MW ortak kapasiteli 281 teklif sunulduğu da kaydedildi.

FİYATLAR DÜŞTÜ

Bundesnetzagentur Başkanı Jochen Homann, ikinci turda da yüksek bir rekabetin yaşandığını belirterek, Mayıs ayında gerçekleştirilen ilk tura göre fiyatların kilovatsaat başına 1 euro sentten daha fazla düştüğünü ifade etti. İhalede ortalama fiyat ise kilovatsaat başına 5.71 euro sentten,4.28 euro sente düştü. En düşük fiyat ise 3.5 euro sent olarak gerçekleşti.

Almanya bu yılın sonunda bir rüzgar enerjisi ihalesi daha düzenleyecek. Böylece rüzgar enerjisi kapasitesine bu yıl 2500 MW'lik ilave yapılmış olacak. 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler