1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Almanya son taşkömürü madenini de kapadı

Almanya son taşkömürü madenini de kapadı

Enerji Günlüğü - Almanya’nın işletilmekte olan son kömür ocağı Bottrop kapatıldı. Böylece ülkede işletilen taşkömürü madeni kalmadı. Sanayi...

Almanya son taşkömürü madenini de kapadı

Enerji Günlüğü - Almanya’nın işletilmekte olan son kömür ocağı Bottrop kapatıldı. Böylece ülkede işletilen taşkömürü madeni kalmadı. 

Sanayi gelişimini büyük oranda kömüre borçlu olan Almanya “kara elmasa” veda etti. Ülkede faal olan son maden ocağı Bottrop’tan son kez taşkömürü çıkarıldı. Böylece Almanya’da taşkömürü madenleri tarihe karıştı. Almanya’da, 1950’li yıllarda Ruhr ve diğer bölgelerde bulunan 153 taşkömürü madeninde 600 bin madenci çalışıyordu.

Almanya halen zengin kömür yataklarına sahip olsa da iklim hedefleri kapsamında kullanacağı yüksek teknoloji ve üst düzeyde güvenlik önlemleri nedeniyle son derece pahalı olması kömürün yeraltında kalmasını tercih etmesine neden oluyor. Ancak Almanya kömür kullanımını tamamen terketmeyecek, ihtiyacı olan kömürü Çin ve Polonya’dan satın alacak. 

Alman hükümeti 2050 yılına kadar enerji ihtiyacının yarısını yenilenebilir enerji kaynaklarından karşılamayı hedefliyor.

ALMANYA’DAN KÖMÜRE VEFALI VEDA

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler