1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Almanya Tesla’yı teşvik listesinden çıkardı

Almanya Tesla’yı teşvik listesinden çıkardı

Enerji Günlüğü - Almanya, Tesla’nın Model S elektrikli aracını çok pahalı olduğu gerekçesiyle sübvansiyonlar için uygun elektrikli otomobil listesinden...

Almanya Tesla’yı teşvik listesinden çıkardı

Enerji Günlüğü - Almanya, Tesla’nın Model S elektrikli aracını çok pahalı olduğu gerekçesiyle sübvansiyonlar için uygun elektrikli otomobil listesinden  çıkardı.

Yenilikçi tasarımları ve daha ucuz maliyeti ile elektrikli araç sektöründe yepyeni bir çığır açan ABDli elektrikli araç üreticisi Tesla’ya teşvik Almanya’da kaldırıldı. Alman Federal Ekonomik İşler ve İhracat Kontrol Bürosu sözcüsü, Model S'nin sübvansiyonlara hak kazanamayacak kadar pahalı olduğunu açıkladı. Sözcü, Tesla müşterilerinin, arabayı 60.000 euro'luk (71.500 $) fiyat sınırının üzerine iten ekstra özellikler olmaksızın Model S temel sürümünü sipariş edemediklerini kaydetti.

Almanya geçen yıl elektrikli otomobil kullanımını artırmak için kısmen Alman otomobil endüstrisi tarafından finanse edilen yaklaşık 1 milyar avro değerinde teşvik programını başlattı. Premium modelleri muaf tutmak için bir fiyat etiketi dahil edilmişti. Teşvik planı uyarınca, alıcılar tüm elektrikli araç alımından 4000 avro ve eklenti hibritlerinden 3.000 avro alıyor.

TESLA İTİRAZ EDİYOR

Tesla ise bu iddiaya itiraz ediyor. Tesla yaptığı açıklamada bunun tamamen yanlış bir suçlama olduğunu kaydederek,  “Almanya'daki herkes, konfor paketi olmadan bir Tesla Model S temel versiyon sipariş edebilir ve bu tür otomobilleri müşterilere teslim ettik.” ifadesini kullandı.

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler