1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Almanya`da elektrik faturaları 2014`te yüzde 13 düştü

Almanya`da elektrik faturaları 2014`te yüzde 13 düştü

Enerji Günlüğü - Almanya'da elektriğin toptan satış fiyatı 2014 yılında bir önceki yıla göre yüzde 13 oranında azaldı.Enerji politikası üzerinde...

Almanya`da elektrik faturaları 2014`te yüzde 13 düştü

Enerji Günlüğü - Almanya'da elektriğin toptan satış fiyatı 2014 yılında bir önceki yıla göre yüzde 13 oranında azaldı.

Enerji politikası üzerinde araştırma yapan araştırma kuruluşu Agora’nın Frankfurter Allgemeine Zeitung gazetesine sunduğu analizde, Almanya'da elektriğin toptan satış fiyatının 2014 yılında bir önceki yıla göre yüzde 13 oranında azalarak kilovat saat başına 3,3 sent olduğu belirtildi.

Analizde, Almanya'da 2015 yılında elektrik faturalarının ekonomi ve tüketiciler için daha olumlu yönde olacağı da öngörüldü. 2015 yılı için ön sözleşmelerinin borsada ucuzladığını söyleyen Agora Müdürü Patrick Graichen, birçok elektrik şirketinin bu olumlu gelişmeleri kendi müşterilerine yansıttığını dile getirdi.

YENİLENEBİLİR MALİYETLERİ DÜŞTÜ

Ayrıca, araştırmaya göre, Almanya’da yenilenebilir enerjinin tüketimi geçen seneye kıyasla yüzde 25’ten yüzde 28’e yükseldi. Yenilenebilir enerjide son beş sene içerisinde üretim maliyetlerinin yüzde 70 gerilediğini ifade eden Graichen,özellikle bu alanda orta vadede elektrik fiyatlarının da düşeceğini ifade etti.

ALMANYA ENERJİ TÜKETİMİ AZALDI

Bunun dışında Almanya ekonomisinin gelişmesine rağmen enerji tüketiminin azaldığı tespit edildi. Agora’ye göre LED teknolojisi sayesinde ülke enerji tüketiminde daha verimli hale geldi.

Önceki ve Sonraki Haberler