1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Almanya`da enerji çiftliğinin açılışı yapıldı

Almanya`da enerji çiftliğinin açılışı yapıldı

Enerji Günlüğü - Almanya’da Kuzey Denizi’nde yapımı tamamlanan Riffgat Rüzgar Enerji Çiftliği'nin açılışı yapıldı. Fakat çiftlik şubat...

Almanya`da enerji çiftliğinin açılışı yapıldı

Enerji Günlüğü - Almanya’da Kuzey Denizi’nde yapımı tamamlanan Riffgat Rüzgar Enerji Çiftliği'nin açılışı yapıldı. Fakat çiftlik şubat ayına kadar enerji üretemeyecek.

Almanya’da Kuzey Denizi’nde yapımı tamamlanan Riffgat Rüzgar Enerji Çiftliği için her ay 22 bin litre benzin harcanacak. Çiftlik, ana elektrik ağına bağlanmadığı için gelecek şubat ayına kadar enerji üretemeyecek.

Borkum Adası açıklarında inşası tamamlanan 150 metre boyundaki 30 türbin bulunan enerji çiftliğinin açılışı yapıldı. Ancak ana kara ile kablo bağlantısını yapan TenneT şirketi çalışmalarını tamamlayamadı. Şirket deniz tabanından dünya savaşlarından kalma patlayıcıların çalışmaları geciktirdiğini öne sürdü. Projeye yeterli desteği sağlamamakla suçlanan hükümet ise bölgenin durumunun açık olduğu görüşünde.

Riffgat Teknik Proje Sorumlusu Irina Lucke, “Sorun uzun süredir biliniyordu. Birinci ve İkinci Dünya savaşlarının varlığı da bilinen bir olgu. Bu nedenle bütün gecikmeler bizim için anlaşılmaz bir durum” diyerek şirketi suçladı. Hollanda merkezli şirketin, yeterli sermayeye sahip olmadığı için çalışmaları tamamlayamadığı ve hükümetten yardım istediği öne sürüldü. Çiftliğin120 bin eve elektrik sağlaması planlanıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler