1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Almanya’da enerji fiyatlarında büyük artış bekleniyor

Almanya’da enerji fiyatlarında büyük artış bekleniyor

Almanya'da bazı hane halklarının bu yıl enerji faturalarında yüzde 60’ın üzerinde artışla karşı karşıya kalabilecekleri belirtildi.

Almanya’da enerji fiyatlarında büyük artış bekleniyor

Enerji Günlüğü - Almanya’da bazı konutlarda elektrik ve doğal gaz faturasında bu yıl yüzde 60’ın üzerinde bir artış olabileceği kaydedildi.

Almanya’da hane halklarının enerji faturalarında bu yıl büyük artışla karşı karşıya kalacakları belirtildi. Almanya'da fiyat karşılaştırma portalı Check24 tarafından derlenen veriler, hane halklarının 2022'de elektrik ve doğal gaz faturalarında büyük artışlarla karşı karşıya kalacaklarını ortaya koydu. 

Verilere göre, 41,5 milyon hanenin bulunduğu Almanya'da 4,2 milyon kadar hane 2022'de elektrik faturalarında yüzde 63,7 oranında bir artış ile karşı karşıya kalacak. 3,2 milyon hanenin doğal gaz faturalarının da rekor seviyeye çıkan toptan gaz fiyatlarının etkisi ile yüzde 62,3 artacağı hesaplandı. 

YENİ KONTRAT İMZALAYANLAR DAHA FAZLA ÖDEYECEK

Elektrik faturalarında yüzde 63,7 artış, sıradan bir hanenin elektrik faturasında yol açacağı yıllık yükseliş 1045 euro olacak. Yeni kontrat imzalayan hane halklarının faturalarında artış ise yüzde 105,8 olacak. Bu da faturalara 1735 euro olarak yansıyacak. 

Doğal gaz müşterilerini karşı karşıya kalacakları ek maliyet bu yıl ortalama 945 euro olacak. Yeni kontrat imzalayanlar ise yüzde 174,3 artışla 2685 euroluk ek maliyet ile karşı karşıya kalacaklar.

 

Önceki ve Sonraki Haberler