1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Almanya'dan elektrikli araçlara teşvik

Almanya'dan elektrikli araçlara teşvik

Enerji Günlüğü - Almanya elektrikli araç satışlarını teşvik amacıyla elektrikli otomobil alanlara 4 bin Euro verecek. Hristiyan Birlik ve Sosyal...

Almanya'dan elektrikli araçlara teşvik

Enerji Günlüğü - Almanya elektrikli araç satışlarını teşvik amacıyla elektrikli otomobil alanlara 4 bin Euro verecek. 

Hristiyan Birlik ve Sosyal Demokrat partiler arasında kurulan Almanya Federal Cumhuriyeti’nin koalisyon hükümeti, 2020 yılına kadar Almanya’daki elektrik motorlu otomobil sayısının bir milyona çıkarılması hedefi çerçevesinde Çevre primi adı verilen toplam 1,2 milyar Euro’luk teşvik programı hazırladı.

Teşvik programına göre, elektrikli otomobil alanlara 4 bin Euro ödenecek. Hibrit motorlu araçlara ödenecek satış primi ise 3 bin Euro olacak. Teşvik devlet ve üretici şirketler tarafından yarı yarıya karşılanacak.

18 Mayıs 2016’dan sonra elektrik motorlu araç satın alan özel şahıslar, şirketler, vakıflar, kurumlar ve derneklerin yararlanabileceği ve 30 Haziran 2019’da sona erecek olan elektrikli otomobil teşvik programına internet üzerinden başvuruda bulunulabilecek.

Çevre primi fiyatı 60 bin Euro’yu aşmayan elektrikli otomobiller için ödenecek. Devlet sadece üretici şirketin prim bedelinin yarısını üstlenmesi şartıyla ödeme yapacak.

Almanya'da şu anda trafikteki elektrik ve melez (hibrit) motorlu otomobil sayısı 50 bini bulmuyor.

Önceki ve Sonraki Haberler