1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Almanya`dan şaşırtan dev termik yatırımı

Almanya`dan şaşırtan dev termik yatırımı

Enerji Günlüğü - Almanya'da 827 MW'lık Moorburg kömür yakıtlı termik santralinin ilk bloğu test üretimini tamamlayarak şebekeye bağlandı.Vattenfall...

Almanya`dan şaşırtan dev termik yatırımı

Enerji Günlüğü - Almanya'da 827 MW'lık Moorburg kömür yakıtlı termik santralinin ilk bloğu test üretimini tamamlayarak şebekeye bağlandı.

Vattenfall şirketi, Almanya'nın Hamburg kentinde yaklaşık bir yıl süren test üretimini tamamladığı 827 MW'lık Moorburg kömür yakıtlı termik santralinin ilk bloğunun şebeke bağlantısını Cumartesi akşamı gerçekleştirdi.

Santralin ikinci bloğunun ise yaz aylarında şebekeye bağlanması planlanıyor.

ÇEVRECİLER KARA GÜN İLAN ETTİ

Öte yandan yenilenebilir enerji teşvikleriyle ön planda olan Almanya'da böylesi büyük kapasiteli bir kömür projesinin hayata geçirilmesi çevrecilerin tepkisini çekti. Çevreciler santralin şebekeye bağlandığı günü iklim değişikliği açısından kara gün ilan ettiler.

Santralin her yıl 8 ila 9 milyon ton karbondioksit salımına neden olacağı hesaplanıyor.

2010'da Alman hükümeti “ENERGIEWENDE” diye adlandırdığı bir 'Enerji Devrimi'ni başlattığını ilan etmiş ve çerçevedekarbondioksit gibi sera gazı salınımlarını 1990’lardaki seviyelerden 2020’ye kadar %40 oranında 2050’lere kadar ise %80 oranında azaltmayı amaçlamıştı.

Önceki ve Sonraki Haberler