1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Almanya’nın elektrik üretiminde yenilenebilirin payı ilk kez yarıyı aştı

Almanya’nın elektrik üretiminde yenilenebilirin payı ilk kez yarıyı aştı

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını, Almanya’nın elektrik üretiminde yılın ilk çeyreğinde yenilenebilir kaynakların payını ilk kez % 50'nin üzerine çıkardı. 

Almanya’nın elektrik üretiminde yenilenebilirin payı ilk kez yarıyı aştı

Enerji Günlüğü - Yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını, Almanya’nın elektrik üretiminde yılın ilk çeyreğinde yenilenebilir kaynakların payını ilk kez % 50'nin üzerine çıkardı. 

Şubat ayında son derece kuvvetli esen rüzgarlar, Mart ayında ortalamanın üzerinde etkili olan güneş ışığı ve Covid-19 salgınının neden olduğu düşük elektrik talebinin etkisiyle, 2020 yılının ilk üç ayında ilk kez yenilenebilir enerji kaynakları Almanya'nın elektrik ihtiyacının yarısından fazlasını karşıladı. Güneş ve hidrojen araştırma merkezi Baden-Württemberg (ZSW) ve Alman Enerji ve Su Endüstrileri Federasyonu (BDEW) öncü verilerine göre, Almanya’nın elektrik üretiminde yenilenebilir enerji kaynaklarının payı ilk çeyrekte yüzde 52 olarak gerçekleşti. Bir önceki yılın aynı döneminde bu oran yüzde 44.4 idi. 

RÜZGARIN PAYI %35

Karasal rüzgar enerjisi santralleri ilk çeyrekte, Almanya'nın elektrik ihtiyacının % 28,9'unu karşılarken, denizüstü (offshore) rüzgar santralleri % 6,2'sini karşıladı. Biyokütle’nin payı % 7.7, güneşin payı % 5, hidroelektrik santrallerinin payı % 3.1, biyokütlenin payı % 1 ve jeotermalin payı % 0.04 olarak gerçekleşti.

Verilere göre Almanya’nın ilk çeyrekte elektrik talebi bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 1 oranında azaldı. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler