1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Almanya`nın yenilenebilir enerji üretimi arttı

Almanya`nın yenilenebilir enerji üretimi arttı

Enerji Günlüğü - Almanya'nın yenilenebilir enerji üretimi yılın ilk çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 12,6 arttı.Almanya’da 2014...

Almanya`nın yenilenebilir enerji üretimi arttı

Enerji Günlüğü - Almanya'nın yenilenebilir enerji üretimi yılın ilk çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 12,6 arttı.

Almanya’da 2014 yılının ilk üç ayında yenilenebilir enerji üretimi geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 12,6 artarak 40,2 milyar kilovat/saat olarak gerçekleşti.

Bu dönemde üretilen yenilenebilir enerjide rüzgarın payı 17,8 milyar kwh/saat iken, güneşin payı 5,7 milyar kwh/saat oldu.

Rüzgar türbinleri geçen yılın aynı dönemine göre, yüzde 19 artışla 17,8 milyar kwh/saat ve güneş panelleri yüzde 70 artışla 5,7 milyar kwh/saat enerji üretti.

NİSAN AYINDA GÜNEŞ VE RÜZGAR ÜRETİMİ ARTTI

Öte yandan Almanya'nın güneş enerjisi üretimi Nisan ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 15 arttı. Ocak-Nisan döneminde ise güneş enerjisi üretimi yüzde 44,9artış gösterdi.

Rüzgar enerjisi üretimindeki artış ise Nisan ayında bir önceki yılın Nisan ayına göre yüzde 8 oldu.

ENERJİ ALANINDA YENİ BİR DÖNEME GİRİLDİ

Yenilenebilir enerjiye verdiği desteklerle sık sık tartışmaların odağında olan Almanya hükümet cephesinden ise yeni bir açıklama geldi. Başbakan Angela Merkel'in de katıldığı Federal Meclis oturumunda Başbakan Yardımcısı ve Ekonomi-Enerji Bakanı Sigmar Gabriel, enerji yasa tasarısının Almanya'nın çıkarına olduğunu belirtti. Gabriel, enerji alanında yeni bir döneme girildiğinin de altını çizdi.

Gabriel, “Yenilebilir enerji kullanımında bir işletmenin ek vergi indirimine dâhil olabilmesi sanıldığı kadar kolay değil. İşletmenin en az yüzde 16 oranında yenilenebilir enerji ile elektrik üretimi yaptığını ispat etmesi lazım.” hatırlatmasında bulundu. “Enerji alanında yeni bir döneme girebilmek için geniş bir toplumsal uzlaşmaya ihtiyaç var.” diyen Gabriel, enerji konusunun öneminin altını çizdi. Gabriel, yenilebilir enerjiye geçişin Almanya'nın çıkarına olduğunu, nükleer enerjiden rüzgâr ve güneş gibi yenilenebilir enerji kaynaklarına geçişe destek olunması için bir yenilenebilir enerji hedefi ortaya koyduklarını da anlattı.

Tasarı, ağır sanayi kuruluşlarına yenilenebilir enerji kullanımı için getirilen ek vergilerde sağlanan indirim ve sübvansiyonları kapsıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler