1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Almanya’nın yenilenebilir enerji vergisinde artış bekleniyor

Almanya’nın yenilenebilir enerji vergisinde artış bekleniyor

Almanya’da enerjide dönüşüm (Energiewende) planı kapsamında alınan yenilenebilir enerji vergisinin önümüzdeki iki yılda az da olsa artması bekleniyor.

Almanya’nın yenilenebilir enerji vergisinde artış bekleniyor

Enerji Günlüğü - Almanya’da enerjide dönüşüm (Energiewende) planı kapsamında alınan yenilenebilir enerji vergisinin önümüzdeki iki yılda az da olsa artması bekleniyor.

Almanya'da fosil enerji kaynaklarının yerine yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımınını öngören enerji projesi Energiewende'yi destekleyen düşünce kuruluşu Agora Energiewende, Almanya'nın “Yenilenebilir Enerji Kanunu Harcı”nın (EEG-Umlage) bu yılki kilovat saat başına 6.41 sentten (kWh) 2020'de 6.5 ile 6.7 cente yükselmesini bekliyor. Yükselişin ana nedeni olarak da rüzgar enerjisi kapasitesinin artması ve yenilenebilir enerji kaynakları arasında azalan denge olarak kaydedildi. 

İLK TEŞVİKLERİN SONA ERMESİ VERGİYİ KADEMELİ OLARAK DÜŞÜREBİLİR

Agora Energiewende ayrıca 2021 yılında yenilenebilir enerji ek vergisinin tepe noktasına ulaşacağını ve kilovat saat başına 7 sente çıkacağını tahmin ediyor. Agora Energiewende Başkanı Patrick Graichen, bu noktada, Yenilenebilir Enerji Yasası (EEG) tarafından güvence altına alınarak alım garantisi ile desteklenen ilk yenilenebilir enerji santrallerinin 20 yıllık sürelerinin dolacağını ve bu ek verginin de bunun etkisiyle "kademeli olarak düşebileceğini" söyledi.

Yenilenebilir Enerji Kanunu Harcı uygulamasında yenilenebilir kaynaklardan üretilen elektriğin perakende satışında faturaya kWs başına ek vergi ekleniyor, alınan harç yenilenebilir enerji üreticilerine aktarılıyor, böylece dönüşüm finanse edilmiş oluyor.

Önceki ve Sonraki Haberler