1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Alstom'un hidrojen yakıtlı treni test edilecek

Alstom'un hidrojen yakıtlı treni test edilecek

Enerji Günlüğü - Fransız Alstom şirketi, üzerinde iki yıldır çalıştığı hidrojen yakıt hücreli tren projesini Almanya'da test edecek. Fransız...

Alstom'un hidrojen yakıtlı treni test edilecek

Enerji Günlüğü - Fransız Alstom şirketi, üzerinde iki yıldır çalıştığı hidrojen yakıt hücreli tren projesini Almanya'da test edecek. 

Fransız tren rayları ekipman üreticisi Alstom şirketi tarafından, dizelle çalışan trenlerin çevreye verdiği zararın önüne geçmek için geliştirilen hidrojenle çalışan sıfır emisyon salan hidrojen yakıt hücreli tren, Salı günü Almanya'nın başkenti Berlin'de tanıtılarak test edilecek.

Yerel kimya endüstrisi atıklarını kullanacak olan tren, gerekli testlerin ardından Aralık 2017 den itibaren 60 mil uzunluğundaki Almanya’nın Buxtehude–Bremervörde–Bremerhaven–Cuxhaven hattında hizmet vermeye  başlayacak.

Coradia iLint adındaki bu trenin üstünde hidrojen tankı ve yakıt hücresi bulunuyor ve hidrojen bu şekilde elektrik enerjisine donüştürülüyor. Daha önceden otobüs ve otomotiv sektöründe test edilip kanıtlanmış olan bu sistem, tamamen sessiz çalışıyor. Ayrıca trende kullanılmayan elektriği depolamak için lityum-iyon bataryalar da olacak.

Önceki ve Sonraki Haberler