1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Amin: Türkiye enerji dönüşümünde bölgesel lider olabilir

Amin: Türkiye enerji dönüşümünde bölgesel lider olabilir

COP 28 CEO’su Adnan Amin, enerji dönüşümünde bol yenilenebilir kaynaklara sahip Türkiye’nin rolünün hayati bir önem taşıdığını ve bölgesel lider olma potansiyeline sahip olduğunu söyledi.

Amin: Türkiye enerji dönüşümünde bölgesel lider olabilir

Enerji Günlüğü - İklim Değişikliği Konferansı COP 28 CEO’su Adnan Amin, enerji üretiminin yenilenebilir kaynaklara kaymasıyla jeopolitik ittifakların yeniden şekillendiğini belirterek, Türkiye’nin kendisini bir ilerleme merkezi, bir yenilik merkezi olarak daha temiz bir enerji geleceğine doğru konumlandırabileceğini söyledi.

Turkuvaz Medya Grubu tarafından düzenlenen ‘COP ve Sonrası’ adlı oturumuna video konferansla katılan, İklim Değişikliği Konferansı COP 28 CEO’su Adnan Amin, enerji üretiminde yaşanan değişimlerin jeopolitik ittifakları yeniden şekillendirdiğini belirterek,  “Bol miktarda yenilenebilir enerji kaynakları olan ülkeler yeni güç odakları olarak yükseliyor. Bu gelişmeler hem fırsatlar hem tehlikeler ortaya koyuyor. Türkiye’nin bu dönüşümdeki rolü hayati bir önem taşıyor. Türkiye kendisini bir ilerleme merkezi, bir yenilik merkezi olarak daha temiz bir enerji geleceğine doğru konumlandırabilir. Asya ve Avrupa arasında köprü olan Türkiye bölgesel lider olma potansiyeline sahip” dedi.

“ENERJİ DÖNÜŞÜMÜ ÖNGÖRÜLMEMİŞ BİR HIZDA DEVAM EDİYOR”

Dünyanın küresel enerji dönüşümünde kritik bir kavşak noktasında olduğunun altını çizen Adnan Amin, “Bu dönüşüm öngörülmemiş bir hızla devam ediyor. 2011 yılında bugüne bu süreç 5 kat hızlandı” dedi. Geçen yıl dünyadaki toplam enerji kullanımının çok büyük bölümünün yenilenebilir kaynaklardan geldiğini belirten Amin, “Enerji üretimindeki yenilikler, batarya teknolojisindeki gelişmeler enerji ortamını değiştiriyor. Düşük karbon ekonomisine yatırımlar 1.77 trilyon dolara ulaştı” dedi.