1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Anadolu LPG sanayicileri akaryakıt piyasasından çıkıyor

Anadolu LPG sanayicileri akaryakıt piyasasından çıkıyor

Enerji Günlüğü - Anadolu LPG ve Akaryakıt Sanayicileri ve İşadamları Derneği üyeleri petrol piyasasından çekilme kararı aldı.Anadolu LPG ve Akaryakıt...

Anadolu LPG sanayicileri akaryakıt piyasasından çıkıyor

Enerji Günlüğü - Anadolu LPG ve Akaryakıt Sanayicileri ve İşadamları Derneği üyeleri petrol piyasasından çekilme kararı aldı.

Anadolu LPG ve Akaryakıt Sanayicileri ve İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Atalay Armutçu imzasıyla yayınlanan duyuruya göre, ANAPET markasıyla 2013 yılında lisans alarak akaryakıt piyasasına giren Anadolu LPG sanayicileri, petrol piyasasından çekilme kararı aldı.

Çekilme kararında EPDK’nın yıllık 60 bin ton satış zorunluluğu, 37,5 milyon TL aktif büyüklük şartı benzeri rekabeti önleyici kararlarının etkili olduğu belirtildi.

Dernek Başkanı Atalay Armutcu, Düzenleyici Otoritenin petrol piyasasında rekabet ortamı istemediğini, aldığı her kararın piyasada grup tekeli bir pazar yapısı oluşturmaya yönelik olduğunu ifade ederek mevcut şartlarda üyelere petrol piyasasına girmelerini tavsiye etmediklerini bildirdi.

Armutcu, "Petrol piyasasında rekabetten uzaklaşılması akaryakıt kaçakçılığını tetikliyor. Kaçakçılığın artması EPDK’yı piyasa ekonomisinden biraz daha uzaklaştıran kararlara yönlendiriyor. Düzenlemeler rekabeti engelliyor, rekabetin işlememesi kaçakçılığı özendiriyor, kaçakçılığın artması aşırı düzenlemeye yol açıyor. Bu kısır döngü özellikle küçük hacimli firmalar açısından önemli risk oluşturmaktadır. Yakın gelecekte bu döngüden çıkılamayacağını tahmin ettiğimizden petrol piyasasından çekilme kararı aldık." açıklamasını yaptı.

Önceki ve Sonraki Haberler