1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. BİYOKÜTLE

  4. Ankara’da 6 MW’lık biyogaz santrali kurulacak

Ankara’da 6 MW’lık biyogaz santrali kurulacak

Kunkka Elektrik, Ankara’nın Kahramankazan ilçesinde kuracağı 6 MW’lık biyogaz santralinde bitkisel atık yağ geri kazanımından elde edeceği biyodizel ile elektrik üretecek.

Ankara’da 6 MW’lık biyogaz santrali kurulacak

Enerji Günlüğü - Kunkka Elektrik, Ankara’nın Kahramankazan ilçesinde kuracağı 6 MW’lık biyogaz santralinde bitkisel atık yağ geri kazanımından elde edeceği biyodizel ile elektrik üretecek.

Ankara ili, Kahramankazan ilçesi, Saray Mahallesi Mevkiinde, Kunkka Elektrik Üretim Anonim Şirketi tarafından 6 MW kapasiteli Kunkka BES projesinin gerçekleştirilmesi planlanıyor.

61 milyon lirayı aşan değerdeki proje kapsamında, yılda 6000 ton bitkisel atık yağ ve günde 200 ton içerisinde orman atıkları da yer alan tehlikesiz atık işlenecek. Bu atıklara tamamen kapalı bir sistemde kontrollü bir ısı işlemi ve katalizör ilavesi uygulanarak biyodizel elde edilecek. Elde edilen biyodizel dizel jeneratörde kullanılarak elektrik üretilecek. Dizel jeneratör kullanılarak üretilecek elektrik enerjisi 1 MW olacak. Tesiste ayrıca buhar jeneratörü olacağından bu jeneratörde de 5 MW gücünde elektrik enerjisi üretilecek.

Enerji Günlüğü

 

Önceki ve Sonraki Haberler