1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. BİYOKÜTLE

  4. Ankara'ya 6 MW'lık biyogaz santrali kurulacak

Ankara'ya 6 MW'lık biyogaz santrali kurulacak

Enerji Günlüğü - Abrak Enerji, Ankara'nın Elmadağ ilçesinde 6 MW'lık biyogaz santrali kuracak.Abrak Enerji Elektrik Üretim A.Ş. tarafından, Ankara'nın...

Ankara'ya 6 MW'lık biyogaz santrali kurulacak

Enerji Günlüğü - Abrak Enerji, Ankara'nın Elmadağ ilçesinde 6 MW'lık biyogaz santrali kuracak.

Abrak Enerji Elektrik Üretim A.Ş. tarafından, Ankara'nın Elmadağ ilçesi Hasanoğlan-Şehitlik Mahallesinde yer alan 196.700,03 metrekarelik arazi üzerinde 6 MW'lık “Biyogaz Enerji Tesisi kurulması planlanıyor. 

Maliyeti 54.810.980 TL olarak hesaplanan proje kapsamında Elmadağ ve Akyurt ilçelerindeki ağırlıklı olarak büyükbaş (besi ve süt ineği), hindi ve tavuk dışkısı kullanılacak. Tesiste günde 800-1200 ton taze büyükbaş hayvan dışkısı, et ve yumurta tavuğu dışkısı, meyve-sebze posası ve de az miktarda tarla atıkları gibi atıklar kullanılacak.

Tesis yan çıktılar olarak organik gübre ve atık ısı da üretecek. İlk etapta yaklaşık 500 ton/gün büyükbaş hayvan ve tavuk dışkısı işlenecek. İkinci kademede ise bitkisel atıklar da kullanılarak 6 MWe kurulu elektrik gücüne ulaşılacak.

Elmadağ ilçe merkezine yaklaşık mesafesi 14 km, Akyurt İlçe merkezine yaklaşık mesafesi 11 km, Ankara İl merkezine yaklaşık mesafesi ise 24 km olan proje alanına en yakın yerleşim birimi yaklaşık 3.600 m kuzeyinde bulunan Çardakbağı Köyü.

PROJE İÇİN HALK TOPLANTISI YAPILACAK

ÇED süreci başlayan proje için 22/09/2016 tarihinde Halkın Katılım Toplantısı düzenlenecek.ÇED Başvuru Dosyasını İncelemek isteyenler Bakanlık Merkezinde veya ANKARA Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüklerinde duyuru tarihinden itibaren raporu inceleyerek, zamanlama takvimi içerisinde proje hakkında Bakanlığa veya Valiliğe görüş bildirebilecekler. 

Halkın Katılımı Toplantısı yeri ve saati ile ilgili ÇED İzin Denetim Genel Müdürlüğü ve ANKARA Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünden bilgi alınabilecek. 

Önceki ve Sonraki Haberler