1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Antalya`da doğalgaz dağıtım altyapı çalışmaları devam ediyor

Antalya`da doğalgaz dağıtım altyapı çalışmaları devam ediyor

Enerji Günlüğü - Olimpos Doğal Gaz Dağıtım AŞ (Olimposgaz) Genel Müdürü Fatih Yaşa, Antalya'da doğalgaz dağıtım altyapı çalışmalarının tüm...

Antalya`da doğalgaz dağıtım altyapı çalışmaları devam ediyor

Enerji Günlüğü - Olimpos Doğal Gaz Dağıtım AŞ (Olimposgaz) Genel Müdürü Fatih Yaşa, Antalya'da doğalgaz dağıtım altyapı çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiğini belirterek, "Önümüzdeki yıl Antalya'da abone patlaması olacağını düşünüyoruz" dedi.

2007 YILINDAN BERİ YATIRIMLAR DEVAM EDİYOR

Düzenlediği basın toplantısında Antalya'da yürütülen doğalgaz dağıtım çalışmaları hakkında bilgi veren Olimposgaz Genel Müdürü Fatih Yaşa, STFA iştiraklerinden Energaz Gaz Elektrik ve Su Dağıtım A.Ş'ye bağlı 11 doğal gaz dağıtım şirketinden biri olan Olimposgaz'ın, kente doğal gaz vermeye başladığı 2007 yılından bu yana yatırımlarını kesintisiz sürdürdüğünü kaydetti.

65 BİN KONUTA DOĞALGAZ GÖTÜRÜLDÜ

Konut bölgesindeki çalışmaları Kepez ilçesinden başlatarak, Serik ve Konyaaltı ilçelerine geçiş yaptıklarını anlatan Yaşa, bugüne kadar 26 mahallede, 65 bin konutun önüne kadar doğalgaz getirdiklerini, bu yıl yatırım programı kapsamında Konyaaltı ilçesinin doğalgaz alt yapısını tümüyle tamamlamayı hedeflediklerini bildirdi.

HEDEF 120 BİN KONUTA DAHA GAZ GÖTÜRMEK

Muratpaşa ilçesinde ise bu yıl ilk kez konut alanlarında çalışmaya başladıklarını hatırlatan Yaşa, "Hedefimiz 2013 sonunda toplamda 120 bin konuta çağdaş enerji kaynağı doğalgazı götürmek" dedi.

2013 İLK YARISINDA TÜKETİM 8 MİLYON 300 BİN METREKÜP

Konyaaltı, Kepez ve Muratpaşa ilçelerinde doğalgaz dağıtım hatlarının yanı sıra servis hatlarının imalatına devam ettiklerini belirten Genel Müdür Yaşa, şöyle konuştu;

"Yatırıma başladığımız 2007 yılından bu yana 420 kilometre doğalgaz dağıtım hattı imalatı gerçekleştirdik. 2012 yılında toplam gaz tüketimimiz 5 milyon 300 bin metreküpken, 2013 yılının ilk yarısında, toplam gaz tüketimimiz 8 milyon 300 bin metreküpe yükseldi. Altyapı çalışmalarımız tamamlandığı zaman kısa vadede 100 milyon, orta vadede ise 200 milyon metreküp doğalgazın tüketicilerini tahmin ediyoruz. Belediyelerden ve vatandaşlardan gelen talebin yoğun olması nedeniyle 2013 yılı için planlanan 9 milyon liralık yatırım bütçesi 20 milyon liraya çıkartıldı. Her yıl daha yoğun olarak gerçekleştirdiğimiz alt yapı imalatı neticesinde toplamda 500 bin konuta gaz arzı sağlamak üzere hızla ilerliyoruz."

Önceki ve Sonraki Haberler