1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Arap petrol devlerinden Hindistan ortaklığı

Arap petrol devlerinden Hindistan ortaklığı

Enerji Günlüğü - Saudi Aramco ile Adnoc petrol şirketleri Hindistan'da kurulacak bir rafineriye yarı hisse ile ortak olacaklar. Dünyanın en büyük...

Arap petrol devlerinden Hindistan ortaklığı

Enerji Günlüğü - Saudi Aramco ile Adnoc petrol şirketleri Hindistan'da kurulacak bir rafineriye yarı hisse ile ortak olacaklar. 

Dünyanın en büyük petrol üreticisi Suudi Arabistan petrol şirketi Saudi Aramco ve Birleşik Arap Emirlikleri’nin ulusal petrol şirketi Abu Dabi Ulusal Petrol Şirketi (Adnoc), Hindistan'da perakende petrol satışı ve pazarlaması işinde ortaklık için görüşmelerde bulunuyor. 

Adnoc, Hindistan’ın üç büyük petrol pazarlama şirketi - Hindistan Petrol Şirketi (IOC), Bharat Petrol (BPC) ve Hindistan Petrol Şirketi (HPC)- ile Maharashtra’nın Batı kıyısında kurulacak olan petrol rafinerisi ve petrokimya projesi (Rs)’nin bir parçası olabilmek için dün bir mutabakat anlaşması imzaladı. Her iki yabancı şirket de 3 trilyon değerindeki projede ortaklaşa % 50 oranında hisseye sahip olacaklar. Hint şirketlerinin ise kalan % 50’lik paya sahip olacağı kaydediliyor.

Ayrıca Adnoc, Hindistan’daki yaklaşık 2.5 milyon ton büyüklüğündeki Padur stratejik petrol rezervlerinden hisse alımı ile de ilgileniyor. 

Hintli şirketlerin de BAE'de devam etmekte olan petrol ve gaz ihalelerine de katılacakları ve bunun için yerel Mübadala Petrol şirketi ile bağ kurabilecekleri de kaydediliyor.

 
Önceki ve Sonraki Haberler