1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Arjantin programlı elektrik kesintisi yapacak

Arjantin programlı elektrik kesintisi yapacak

Enerji Günlüğü – Arjantin Hükümeti ülke genelinde ciddi sorun teşkil eden elektrik kesintilerine kısa vadeli çözüm olarak programlı kesintiler yapacak.Kabine...

Arjantin programlı elektrik kesintisi yapacak

Enerji Günlüğü – Arjantin Hükümeti ülke genelinde ciddi sorun teşkil eden elektrik kesintilerine kısa vadeli çözüm olarak programlı kesintiler yapacak.

Kabine Başkanı Jorge Capitanich, televizyondan yayınlanan basın toplantısında, 6 gündür ülke genelinde ciddi sorun teşkil eden elektrik kesintilerine kısa vadeli çözüm olarak programlı kesintiler yapılacağını söyledi. Capitanich, programlı kesintilerin kısa ve bölgeler arasında dönüşümlü olacağını söyledi ancak bunlara ne zaman başlanacağına ilişkin bilgi vermedi.

KLİMALARLA YÜZDE 7 TASARRUF SAĞLANABİLİR

Halka tasarruf çağrısında bulunan Capitanich, klimaların 23 yerine 24 dereceye ayarlanmasının enerji tüketiminde yüzde 7 tasarruf sağlayabileceğine dikkati çekti. Capitanich, hastaneler gibi daha fazla elektriğe ihtiyacı olan binalar için elektriğin sağlanmasının garanti edilmesi gerektiğini de belirterek, özel dağıtım şirketlerine kesintileri önlemek amacıyla, güç hatları, istasyon ve trafoların kapasitesinin artırılması için yatırımı artırma çağrısında bulundu.

ELEKTRİK KESİNTİSİ 4 AY SÜREBİLİR

Elektrik sorununun hava sıcaklığının artacağı aralık-mart dönemi boyunca süreceği uyarısında bulunan Arjantinli yetkililer, talep artışının elektrik dağıtımında daha fazla yatırımı gerekli kıldığı görüşünde. Ulusal Meteoroloji Hizmetleri'ne göre, hava sıcaklığının gün içinde Buenos Aires'ta 36, diğer bölgelerdeyse 38 dereceyi bulması bekleniyor. Arjantin'de özellikle 2003-2011 yıllarında kaydedilen ekonomik büyümenin endüstriyel talebi artırdığı, vatandaşların da klima gibi ev aletlerini artık daha kolay edinebildiği ifade ediliyor.

Önceki ve Sonraki Haberler