1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Arjantin’in en büyük GES’i elektrik üretmeye başladı

Arjantin’in en büyük GES’i elektrik üretmeye başladı

Çinli enerji şirketi Shanghai Electric Power Construction tarafından Arjantin’de kurulan 300 MW’lık Cauchari GES elektrik üretmeye başladı.

Arjantin’in en büyük GES’i elektrik üretmeye başladı

Enerji Günlüğü - Çinli enerji şirketi Shanghai Electric Power Construction tarafından Arjantin’de kurulan 300 MW’lık Cauchari GES elektrik üretmeye başladı.

Shanghai Electric Power Construction tarafından 390 milyon dolar yatırımla Arjantin’de 4 bin metre yükseklikteki bir dağın tepesinde, komşu ülkeler Şili ve Bolivya sınırında bulunan Jujuy eyaletinin Cauchari kentinde kurulan güneş enerji santrali açıldı. Ülkenin hatta Güney Amerika’nın en büyük santrali olan santral, 160 bin haneye elektrik enerjisi sağlayacak.

Santralin finansmanının yüzde 85’i Export-Import Bank of China tarafından ve yüzde 15’i de yerel yönetim tarafından sağlandı.

SANTRAL ÜÇ TESİSTEN OLUŞUYOR

Cauchari güneş santrali her biri 100 megawat enerji üretme kapasitesine sahip üç tesisten oluşuyor. Cauchari II GES ve Cauchari III GES tamamlanırken Cauchari I GES yüzde 75 oranında bitmiş durumda. Cauchari güneş santrali tamamlandığında bölgeden ve yerli halktan 1.200 kişiye istihdam olanağı yaratmış olacak. Santralde 800 hektar üzerinde 1.18 milyon güneş paneli bulunuyor. Santral karbondioksit emisyonunu yılda en az 325 bin ton kadar düşürmesi bekleniyor. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler