1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Asfa Okulları`nın çatısına güneş santrali

Asfa Okulları`nın çatısına güneş santrali

Enerji Günlüğü - İstanbul Üsküdar'daki Asfa Okulları, kendi elektriğini güneşten elde edecek. Okulun çatısına kurulan sistemde CSUN'ın Türkiye'de...

Asfa Okulları`nın çatısına güneş santrali

Enerji Günlüğü - İstanbul Üsküdar'daki Asfa Okulları, kendi elektriğini güneşten elde edecek. Okulun çatısına kurulan sistemde CSUN'ın Türkiye'de ürettiği paneller ilk kez kullanılmış oldu. 

Güneş hücresi ve güneş paneli üretiminde uzman olan CSUN’ın yerli üretim panellerinin kullanıldığı ilk proje gerçekleşti. İstanbul Üsküdar’daki Asfa okullarının çatısına kurulan 66kWp gücündeki uygulama KosiFrankensolar tarafından gerçekleştirildi.

YERLİ ÜRETİM DİYE TERCİH EDİLDİ

KosiFrankensolar'ın genel müdürü Bülent Yıldız "CSUN'ın dünya çapında önde gelen üreticilerden olması ve yerli üretim yapan bir firma olması bizim için önemliydi, o sebeple CSUN’ı tercih ettik" dedi.

CSUN'ın Türkiye’de yeni açılan fabrikası CSUN Eurasia'nın da aradıkları kriterleri karşıladığını vurgulayan Yıldız, "Sistemin kurulması kararının alınmasında, okulun kendi elektriğini üretmesini sağlaması ve operasyonel giderlerini düşürmesinin yanında örnek uygulama ve güneş enerjisi eğitimi olması göz önüne alındı. Entegre edilen SMA görüntüleme altyapısıyla öğrencilere, ailelerine ve diğer ilgili guruplara sistemin işlevi, enerji üretimini ve engellenen salınım bilgilerini gösterebilecekler" diye konuştu.

YÜZDE 30'U KULLANIP YÜZDE 70'İNİ SATACAK

Yüzde 30’u öz tüketim olarak düşünülen sistemde yılda 75 MWh elektrik üretilmesi planlanıyor Tüketim dışındaki miktar şebekeye verilecek. Şebekeye verilen elektrikten elde edilecek gelirle de yatırım finanse edilecek.

CSUN GÜNEŞ SANTRALİ YATIRIMI DA YAPIYOR

İstanbul’un Tuzla ilçesinde kurulan, 300MW hücre üretim kapasitesine sahip CSUN Eurasia fabrikası 2013 Mayıs ayında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın katılımıyla açılmıştı. Şu anda CSUN Eurasia Türkiye’nin en büyük güneş enerjisi üreticisi ve Çinli bir güneş enerjisi firmasının Çin dışında yaptığı ilk üretim yatırımı. CSUN Çin’deki ve Türkiye’deki fabrikalarında yüksek verimli güneş hücreleri ve güneş panelleri tasarlayıp üretiyor, ayrıca güneş enerjisi projelerine de yatırım yapıyor.

KURULUMU ALMAN KOSIFRANKENSOLAR YAPTI

Frankensolar, Almanya merkezli bir ekipman dağıtıcısı. Kuzey Amerika’da şebeke bağlantılı güneş santrali kurulumları yapan firma, 20 yıldan fazla bir deneyime sahip. Şirketin Türkiye’deki operasyonu KosiFrankensolar ise 2013 Nisan ayında faaliyete geçti.

Önceki ve Sonraki Haberler