1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Asgari ücretin beşte biri doğalgaza gidiyor

Asgari ücretin beşte biri doğalgaza gidiyor

Enerji Günlüğü - Türkiye'de ısınma gideri ayda ortalama 268 TL ile Türkiye'deki 1.300 TL'lik asgari ücretin beşte birinden fazlasına denk geliyor.Honeywell...

Asgari ücretin beşte biri doğalgaza gidiyor

Enerji Günlüğü - Türkiye'de ısınma gideri ayda ortalama 268 TL ile Türkiye'deki 1.300 TL'lik asgari ücretin beşte birinden fazlasına denk geliyor.

Honeywell tarafından Ipsos'a yaptırılan ve İstanbul, Ankara ve İzmir'de gerçekleştirilen araştırmaya göre, Türkiye'de, ısınma toplam ev giderlerinin yüzde 16'sını oluşturuyor. Katılımcıların kış boyunca ısınma giderleri ayda ortalama 268 TL ile Türkiye'deki 1.300 TL'lik asgari ücretin beşte birinden fazlasına denk geliyor.

Araştırmaya katılanların yarıdan fazlası (yüzde 52) kış aylarında doğal gaz faturalarını "yüksek" veya "çok yüksek" olarak değerlendirirken, yüzde 53'ü ısınma maliyetini azaltmak için hiçbir adım atmıyor.

İnsanlar evlerini sıcak tutmak için esasında maliyetleri daha da artıran yollara başvuruyor. Bunların başında kombiyi sürekli olarak düşük sıcaklıkta çalıştırmak geliyor.

AKILLI TERMOSTAT ÖNERİSİ

Honeywell Türkiye ve Orta Asya Başkanı Orhan Geniş'e göre, kombi kullanıcıları bir yandan yüksek gelen doğalgaz faturalarından endişe duyarken, diğer yandan tasarruf yapmalarına olanak sağlayarak, doğalgaz faturalarını düşürecek teknolojileri yeteri kadar kullanmıyorlar.

"Termostatlar, ev sahiplerine daha yüksek kontrol ve konfor sağlamak üzere giderek daha akıllı ve ağa daha bağlı hale gelen birçok teknolojiden sadece biri" diyen Geniş, akıllı termostatların daha yüksek esneklik sağlayarak kullanıcıların konutlarının ısınma sistemini uzaktan yönetebilmesine imkan verdiğini ifade etti.

Önceki ve Sonraki Haberler