1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Aşiyan İnşaat Antalya`daki GES kapasitesini arttıracak

Aşiyan İnşaat Antalya`daki GES kapasitesini arttıracak

Enerji Günlüğü - Aşiyan İnşaat, Antalya'da yapmayı planladığı Güneş Enerjisi Santrali'nin kapasitesini 6 MW'a çıkaracak.Aşiyan İnş. Tic. Tur. Taş....

Aşiyan İnşaat Antalya`daki GES kapasitesini arttıracak

Enerji Günlüğü - Aşiyan İnşaat, Antalya'da yapmayı planladığı Güneş Enerjisi Santrali'nin kapasitesini 6 MW'a çıkaracak.

Aşiyan İnş. Tic. Tur. Taş. A.Ş, daha önce ÇED Kapsam Dışı kararı verilen Antalya İli, Korkuteli İlçesi, Kemerağzı Köyü, Ovacık Mevkii, 162 Ada, 16 Parselde,1 MWe gücünde (260 w gücünde 4400 panel ) kapasiteli Güneş Enerji Santrali için herhangi bir çalışma gerçekleştirmeden 16 parsel içinde ilave olarak 5 ayrı alan daha katılarak santral kurulmasını planlıyor. Böylece, Santralin kapasitesi 1 MW'dan 6 MW'a çıkarılacak.

Toplam 21,21 Hektar alan üzerinde yapılacak olan ve proje bedeli 8.985.100 TL olarak belirlenen santrallerde her bir alanda 260 w gücünde 4400panel, 25 kWe gücünde toplam 40' ar adet invertör ekipmanları kullanılarak enerjiyi doğru akımdan alternatif akıma çevirip 1250 kVA güçlerinde trafo şebekeleri vasıtasıyla dağıtım hatlarına verilecek.

PROJEYE ÇED GEREKLİ GÖRÜLMEDİ

Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü'nün internet sitesinde konu ile ilgili yapılan açıklamada, proje ile ilgili olarak Bakanlığa sunulan dosyanın incelenip değerlendirilerek, Antalya Valiliği tarafından 'Çevresel Etki Değerlendirmesi Gerekli Değildir' kararı verildiği belirtildi.

Önceki ve Sonraki Haberler