1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Aslan Uzun: Doğalgaz yaygınlaştırılmalı

Aslan Uzun: Doğalgaz yaygınlaştırılmalı

Enerji Günlüğü - Enerya Genel Müdürü Aslan Uzun, Anadolu kentlerinde hava kirliliğinin önüne geçilmesi için doğalgaz kullanımının yaygınlaştırılması...

Aslan Uzun: Doğalgaz yaygınlaştırılmalı

Enerji Günlüğü - Enerya Genel Müdürü Aslan Uzun, Anadolu kentlerinde hava kirliliğinin önüne geçilmesi için doğalgaz kullanımının yaygınlaştırılması gerektiğini söyledi.

Türkiye enerji sektörünün önde gelen oyuncularından Enerya, 5 Haziran Çevre Günü dolayısıyla hava kirliliğine karşı, özellikle Türkiye genelinde doğal gaz kullanımının yaygılaşmasının önemine dikkat çekti. Enerya Genel Müdürü Aslan Uzun, 5 Haziran Çevre Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, Türkiye’de Ankara ve İstanbul dışındaki şehirlerde doğal gazın halen zorunlu olmadığını hatırlattı.

ÇOCUKLAR BU HAVAYI SOLUMAMALI

Bu yüzden doğalgaz kullanımının yaygınlaşmasında sıkıntı yaşandığını belirten Uzun şunları ekledi:

"Türkiye’de Avrupa Hava Kalitesini İzleme İstasyonları ölçümlerine göre, 20 ilde havanın hassas düzeyde kirli olduğu uyarısı yapıldı. Bu illerin merkezlerindeki havayı yaşlılar, çocuklar ve solunum rahatsızlığı olanların solumaması gerektiği açıklandı."

HALK BİLİNÇLENDİRİLMELİ

Türkiye’de Anadolu’da halen ısınmada kömürün kullanıldığını belirten Uzun, şu ifadeleri kullandı:

"Ülkemizde kömürün yerine daha temiz ve daha tasarruflu ikame edilebilecek en temel enerji kaynağı doğal gazdır. Doğal gaz, yanması kolay ayarlanabilen, verimliliği en yüksek yakıttır. Tam yanma gerçekleştiren doğal gaz; duman, is, kurum ve kül oluşturmaz. Kullanım kolaylığı ve ekonomisinin yanında karbon içeriğinin düşüklüğü, diğer katı ve sıvı yakıtlara göre çok daha çevreci bir yakıt olmasını sağlar. Bu nedenle tüm kentlerde doğal gaz kullanımının yaygınlaştırılması için halkın bilinçlendirilmesi ve bu konuda çalışma yapılması gerekmektedir."

Önceki ve Sonraki Haberler