1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. ASN: Nükleer santrallerin güvenlik riskleri acilen düzeltilmeli

ASN: Nükleer santrallerin güvenlik riskleri acilen düzeltilmeli

Enerji Günlüğü - Fransız düzenleyici ASN, dünya genelinde nükleer enerji santrallerinde hemen düzeltilmesi gereken sistematik risklerin olduğu uyarısında...

ASN: Nükleer santrallerin güvenlik riskleri acilen düzeltilmeli

Enerji Günlüğü - Fransız düzenleyici ASN, dünya genelinde nükleer enerji santrallerinde hemen düzeltilmesi gereken sistematik risklerin olduğu uyarısında bulundu. 

Fransa'da nükleer reaktörlerin gözetim ve denetiminden sorumlu olan ASN, global olarak nükleer enerji santrallerindeki güvenlik risklerinin endişe verici olduğunu, bununla birlikte hemen ortaya çıkması beklenen bir tehlike bulunmadığını bildirdi. ASN, hemen düzeltilmesi gereken sistematik riskler bulunduğunu vurguladı. 

ASN Başkanı Piere-Frank Chevet yaptığı açıklamada, "Nükleer santralin günlük operasyonlarında 10-15 yıl önce sahip olmadığımız, benzeri görülmemiş güvenlik konuları var" diye konuştu. Chevet'in işaret ettiği konular arasında Fransa'nın 58 reaktörün 40 yıllık yaşam sürelerinin uzatılması yönünde alınması beklenen karar da yer aldı. 

ASN birkaç hafta önce EDF'nin Belleville nükleer santralini güvenlik standartlarını gerisinde kalması nedeniyle daha yüksek seviyede gözetim altına almış, Tricastin nükleer santralinde ise üretimin geçici olarak durdurulmasını istemişti. 

Çevreci sivil toplum kuruluşu Greenpeace aktivistleri de geçtiğimiz günlerde Fransa’daki nükleer santrallerin güvenlik zafiyetlerine dikkati çekmek için Lüksemburg sınırındaki Cattenom Nükleer Santrali’nin 2 güvenlik bariyerini aşarak içeri girmeyi başarmış ve içeride havai fişek fırlatmışlardı.

FRANSA NÜKLEER GÜVENLİĞİNE GREENPEACE UYARISI

Önceki ve Sonraki Haberler