1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. ASO, yerli üreticileri nükleere entegre etmeye çalışıyor

ASO, yerli üreticileri nükleere entegre etmeye çalışıyor

Enerji Günlüğü - Ankara Sanayi Odası, yerli üreticileri nükleere entegre etme amacıyla  Rusya ile eğitim ve Çeklerle yerlileştirme bilgi aktarımı...

ASO, yerli üreticileri nükleere entegre etmeye çalışıyor

Enerji Günlüğü - Ankara Sanayi Odası, yerli üreticileri nükleere entegre etme amacıyla  Rusya ile eğitim ve Çeklerle yerlileştirme bilgi aktarımı alanında işbirliği yapacak.

Dün başlayan ve iki gün sürecek olan 4. Uluslararası Nükleer Santraller Zirvesi kapsamında Ankara Sanayi Odası, nükleer endüstrisinin gerektirdiği eğitim ve sertifikasyon konusunda Türk şirketlerinin gerekli deneyim ve birikime sahip olabilmeleri için Çek ve Ruslarla iki yeni anlaşma imzaladı. ASO, Rosatom - Sürekli Eğitim ve Öğretim Enstitüsü CICE&T ve Nükleer Endüstride İnşaat İşçilerinin Eğitim Merkezi TCP-NCIS ile eğitim alanında anlaşma imzalarken, Çek Enerji Sanayi Birliği ile de know-how transferi alanında iş birliği anlaşması imzaladı.

Ankara Sanayi Odası Genel Sekreteri Yavuz Cabbar, Rusya Rosatom- Sürekli Eğitim ve Öğretim Enstitüsü CICE&T ve Nükleer Endüstride İnşaat İşçilerinin Eğitim Merkezi TCP-NCIS ile imzalanan anlaşma ile Akkuyu Projesine yönelik olarak inşaat işçilerinin eğitimi hususundaki ihtiyacı karşılamayı hedeflediklerini belirtti. 

YERLİLEŞTİRME İÇİN ÇEKLERDEN BİLGİ AKTARIMI

Yerlileştirme için Çeklerden know-how transferi Çek Enerji Sanayi Birliği ile imzalanan anlaşmanın Türk firmaları için çok faydalı olacağını belirten Cabbar, Çeklerin kendi ülkelerindeki Rus yapımı nükleer enerji santrallerinin mallarını kendilerinin ürettiklerini ve bu açıdan onların deneyim ve birikiminin başta Akkuyu olmak üzere Türkiye’deki diğer iki nükleer santral projesi için de son derece önemli olacağını kaydetti.

Önceki ve Sonraki Haberler