1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Asya yenilenebilir kaynaklardan elektrik üretiminde başı çekti

Asya yenilenebilir kaynaklardan elektrik üretiminde başı çekti

Asya, yenilenebilir kaynaklardan elektrik üretiminde 2017’de %39 pay ile başı çekerken, güneş elektriğinin de yarısını üretti.

Asya yenilenebilir kaynaklardan elektrik üretiminde başı çekti

Enerji Günlüğü - Asya, yenilenebilir kaynaklardan elektrik üretiminde 2017’de %39 pay ile başı çekerken, güneş elektriğinin de yarısını üretti.

Uluslararası Yenilenebilir Enerji Ajansı'nın (IRENA) "Yenilenebilir Enerji İstatistikleri 2019" raporuna göre, 2017 yılında dünya genelinde yenilenebilir kaynaklardan elektrik üretiminde en büyük pay Asya’nın oldu. Bu alanda büyümesini sürdüren Asya, 2017 yılında üretilen 6191 TWh yenilenebilir elektriğinin 2394 TWh’ini üretti. Böylece Asya dünya yenilenebilir elektriğinin % 39'unu üretti. 

GÜNEŞTEN ELEKTRİK ÜRETİMİNİN YARISI ASYA’DAN

Rapora göre 2017 yılında dünya genelinde yenilenebilir enerji kaynaklarından elektrik üretimi genel elektrik üretiminin yüzde 5’ini oluşturdu. Asya 2017 yılında 208 TWh ile global güneş enerjisi üretiminin yarısını gerçekleştirirken, 368 TWh ile rüzgar enerjisi üretiminde Avrupa ile eşitliği sağladı.

Avrupa ve Kuzey Amerika ise % 20’şerlik bir paya sahip olurken, Güney Amerika %13, Avrasya %5 paya sahip oldular.

HİDROELEKTRİK ÜRETİMİ DÜŞTÜ

Hidroelektrik üretimi 2017 yılında 4037 TWh ile yenilenebilir enerji üretiminin %65’ini oluşturdu. Bununla birlikte hidroelektrik üretimi dünya genelinde bir düşüş yaşadı. Avrupa, Güney Amerika ve Avrasya’da bu düşüş dikkat çekici bir oranda gerçekleşirken, diğer bölgelerde artış yaşandı. 

Enerji Günlüğü

 

Önceki ve Sonraki Haberler