1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Ataseven: TÜREK 2015 rüzgar başvurularına kilitlenecek

Ataseven: TÜREK 2015 rüzgar başvurularına kilitlenecek

Enerji Günlüğü - TÜREB Başkanı Mustafa Serdar Ataseven, bu yılki TÜREK 2015’in daha çok Nisan 2015’te alınan başvuruların gelişimine ve 2016 yılında...

Ataseven: TÜREK 2015 rüzgar başvurularına kilitlenecek

Enerji Günlüğü - TÜREB Başkanı Mustafa Serdar Ataseven, bu yılki TÜREK 2015’in daha çok Nisan 2015’te alınan başvuruların gelişimine ve 2016 yılında alınacak müracaatlara kilitleneceğini ifade etti.

Ülkemizdeki ve dünyadaki rüzgar sektöründe olan gelişmeleri en yetkili ağızlardan dinlemek ve sektörün geleceğine yön vermek isteyenleri kongreye beklediklerini söyleyen TÜREB Başkanı Mustafa Serdar Ataseven, bu yılki TÜREK 2015’in daha çok nisan 2015’te alınan başvuruların gelişimine ve 2016 yılında alınacak müracaatlara kilitleneceğini ifade etti.

Türkiye Rüzgar Enerjisi Birliği (TÜREB) tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen Türkiye Rüzgar Enerjisi Kongresi (TÜREK 2015) 4-5 Kasım tarihlerinde Ankara JW Marriott Otel’de yapılacak. Konusu sadece rüzgar olan kongrede dünyadaki ve ülkemizdeki rüzgar sektörünün durumu tüm boyutlarıyla ele alınacak. Yurtiçinden ve yurtdışından rüzgar enerjisi temsilcilerinin bir araya geleceği kongreden bir gün önce yurtdışından gelecek konuklar için Ankara Palas’ta özel bir yemek verilecek.

Açılış konuşmalarında Kongre Başkanı Doç. Dr. H. Murat Mercan, Avrupa Rüzgar Enerjisi Birliği (EWEA) Ceo’su Giles Dickson, Küresel Dünya Enerjisi Konseyi (GWEC) Başkanı Dr. Klaus Rave, Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkanı Arda Ermut, EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz ile Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Ali Rıza Alaboyun yer alacak.

Kongrenin ilk gününde rüzgar enerjisinin dünyadaki ve Türkiye’deki yeri ile başlayacak oturumlar Rüzgar Endüstrisinin nasıl gelişeceği, Türkiye’nin rüzgarda bölgesel merkez olması ve lisanssız RES oturumları ile devam edecek. Akşamki gala yemeğinin ardından İkinci gün 5000 MW’lık yeni RES kapasitesinin sektöre etkilerinin konuşulacağı kongrede izin süreçleri, yeni teknolojiler, proje finansmanı ve rüzgar hukuku gibi pekçok konu masaya yatırılacak.

Önceki ve Sonraki Haberler