1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Atık müzik aletleriyle çevre kirliliği farkındalığı

Atık müzik aletleriyle çevre kirliliği farkındalığı

Fungistanbul müzik grubu, çevre kirliliğine dikkat çekmek için atık malzemelerden yaptıkları enstrümanlar ile şarkılar yapıyor. 

Atık müzik aletleriyle çevre kirliliği farkındalığı

Enerji Günlüğü - Fungistanbul müzik grubu üyeleri Roni Aran, Serhat Ayebe ve Herman Artuç, müziklerini atık ürünlerden yaptıkları enstrumanlarla icra ediyorlar. 

Atıkları enstrümana dönüştürüp müzik yapmak belki de çevre kirliliği sorununa dikkat çekmenin en çarpıcı yolu. 2019 yılında bu konuda bir proje başlatan Fungistanbul müzik grubu, cam, plastik, kaşık, bidon, lavabo gideri ve benzeri atıkları müzik enstrümanlarına dönüştürerek müzik yapmaya başladılar. 

Müzikleri Roni Aran (bidon saz, tencere saz) , Serhat Ayebe (tarbasin, tencere bas) ve Herman Artuç  (boru bongo, bidon davullar, şişe düdük) yapıyor. Silis Ruken Adıbelli'nin atık malzemelerden tasarladığı kıyafetlerle konserler veren grup, bununla da sınırlı kalmıyor. Atık enstrümanlar ve atık sahne kostümlerinden oluşan sergiler, proje kapsamında hazırladıkları belgesel filmler, atıklardan enstrüman ve müzik yapımı ile ilgili çocuk ve yetişkin atölyeleri, workshop ve söyleşiler düzenliyor.

Yaptıklarını geri dönüşümden çok ileri dönüşüm olarak nitelendiren Grup, 2016’da Fenoloji isimli ilk albümünü çıkardı. 2019 yılında da atık enstürmanlarla 'Trash Oriental (Çer Çöp Havası)' isimli ilk vidyolarını yaptı. Grup 2022 yılının başında yayınladığı Trash Oriental / Çer Çöp Havası isimli yeni albümde yer alan parçaların hepsini, atık malzemeden enstrümanlarla yorumladı.

GÜNÜMÜZ İNSANINA DAVET

Grup üyesi Herman Artuç Enerji Günlüğü’ne yaptığı değerlendirmede, Trash Oriental / Çer Çöp Havası isimli yeni albümde yer alan parçaların hepsini, atık malzemeden enstrümanlarla yorumlayarak atıkların sesi olmaya devam ettiklerini belirterek, “Günümüz insanını içindeki yaratıcılığı ortaya çıkarmaya, üretirken, tüketirken ve dönüştürürken çevreci çözümler bulmaya ve doğayla dost bir geleceği hayal etmeye davet ediyoruz” dedi.

Sabiha KÖTEK - Enerji Günlüğü

Önceki ve Sonraki Haberler