1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Atık sokak lambasından kedilere mama ve su kabı

Atık sokak lambasından kedilere mama ve su kabı

Trakya Elektrik Dağıtım AŞ (TREDAŞ), kullanılmayan aydınlatma armatür başlıklarını geri dönüştürerek sokak hayvanları için mama kabı haline getirmeye başladı.

Atık sokak lambasından kedilere mama ve su kabı

Enerji Günlüğü - Trakya Elektrik Dağıtım AŞ (TREDAŞ), kullanılmayan aydınlatma armatür başlıklarını geri dönüştürerek sokak hayvanları için mama kabı haline getirmeye başladı.

TREDAŞ bünyesinde 2016 yılında kurulan ve çalışanların destekleriyle dört yılda çok sayıda projeye imza atan TREDAŞ Gönüllüler Grubu, sıcak yaz aylarında sokak hayvanlarının mama ve su ihtiyaçları için kolları sıvadı. Kullanım ömrünü tamamlamış, yanmayan ve atık olarak ayrılan armatür başlıklarının sokak hayvanları için kullanılabileceğini düşünen TREDAŞ Gönüllüleri, öncelikle Tekirdağ’ın Muratlı ilçesinde bulunan atık malzemeleri tespit etti. Ardından, aydınlatma başlıklarının sokak hayvanlarına zarar verebilecek, vida, armatür ve tel gibi maddeleri ayrıştırdı. Ardından, “Enerjimiz Küçük Dostlarımız” için yapıştırmalarını yerleştirerek, şehirlerin belirli noktalarına bıraktı.

VATANDAŞA DESTEK ÇAĞRISI

TREDAŞ’ın depolarında bulunan atıl armatür başlığı, Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ’da sosyal sorumluluk projesi çerçevesinde kullanılacak. TREDAŞ Genel Müdürü Reşit Bilgili, proje kapsamında mama ve su kabına dönüştürülen armatür başlıklarına ilk mama ve suları kendilerinin bıraktığını belirterek, kapların boş kalmaması için duyarlı vatandaşları destek sağlamaya davet etti.

Önceki ve Sonraki Haberler