1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Atlas Enerji`den dünkü elektrik kesintisi açıklaması

Atlas Enerji`den dünkü elektrik kesintisi açıklaması

Enerji Günlüğü - Atlas Enerji, Türkiye genelinde dün yaşanan elektrik kesintisinin sorumlusu olarak İskenderun Atlas Termik Santrali'nin gösterilmesini...

Atlas Enerji`den dünkü elektrik kesintisi açıklaması

Enerji Günlüğü - Atlas Enerji, Türkiye genelinde dün yaşanan elektrik kesintisinin sorumlusu olarak İskenderun Atlas Termik Santrali'nin gösterilmesini yalanladı.

Hatay'ın İskenderun İlçesi'nde Diler Holding'e ait İskenderun Atlas Termik Santrali, Türkiye'nin elektriksiz kalmasına neden olarak gösterilmeleri üzerine bir açıklama yaparak iddiaları yalanladı. Atlas Elektrik Üretim A.Ş. tarafından yapılan yazılı açıklamada, iddiaların asılsız ve gerçekle bağdaşmadığı belirtildi.

Açıklamada, "Dün 30 Mart'ta saat 10.35 Antep -Erzin 380 KV enerji nakil hattında izolatör kopmasından arıza olması nedeniyle hat elektriksiz kalmıştır. Bu nedenle Atlas Termik Santrali 2 ünite 1200 MW yükle çalışırken devre dışı kalmıştır. Aynı gün saat 14.20'de 1 nolu ünite, saat 23.58'de 2 nolu ünite devreye alınmış, sistem işletmecisinin talebine uygun olarak 900 MW da çalışmıştır. Enterkonnekte sistem arızasının olduğu bugün saat 10.36'da tüm enterkonnekte sistem elektriksiz kalmış Atlas Termik Santrali de bu arada diğer santraller gibi devre harici olmuştur. Atlas Santrali'nin hangi yükte olursa olsun devreden çıkması veya devreye girmesi enterkonnekte sistemde bir çökme oluşturması teknik yönden mümkün değildir. Bu gibi haller noktasal arıza olmasına neden olabilir ki buda enterkonnekte sistem işletmecisi (TEİAŞ) kontrolündedir. Saat 10.36'daki olan arıza yöresel bir arıza olmayıp sistemin tümüne sirayet etmiş bir arızadır. Atlas'ın devreden çıkmış olması varsayılsa bile enterkonnekte sistemde domino etkisi yapabilecek, arızayı büyütecek nitelik arz etmemektedir. Görüldüğü gibi arıza olduğunda Atlas Termik Santrali 900 MW' la çalışırken diğer tüm santraller gibi üretim - tüketim dengesizliğinden devreden çıkmıştır. Arızanın kaynağı olarak Atlas Termik Santrali'ni göstermek enterkonnekte sistem işletmeciliğini bilmeyen kişilerin maksatlı olarak, sanıyoruz art niyetle söylemlerinden ibarettir." denildi.

Önceki ve Sonraki Haberler