1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Autodesk’e büyük onur

Autodesk’e büyük onur

Enerji Günlüğü - Ünlü tasarım yazılımı firması Autodesk, son 6 yıldır sürdürülebilirlik alanındaki ağırlığını arttırıyor. Dünya sürdürülebilirlik...

Autodesk’e büyük onur

Enerji Günlüğü - Ünlü tasarım yazılımı firması Autodesk, son 6 yıldır sürdürülebilirlik alanındaki ağırlığını arttırıyor. Dünya sürdürülebilirlik listelerindeki başarılarına bir yenisini ekleyen Autodesk, bu kez Newsweek’s Green Rankings listesinde en yeşil şirketler arasında anılmaya başladı.
Autodesk, Dow Jones Dünya Sürdürülebilirlik Endeksi, Goldman Sachs Sustain ve S&P Düşük Karbon İzi Bırakan 500 Şirket listesindeki başarılı konumlarının ardından Newsweek Magazine tarafından da en yeşil şirketler arasında anılmaya başladı. Newsweek’s Green Rankings, Autodesk’i bilişim teknolojisi ve hizmeti veren şirketler arasında altıncı, 500 ABD’li şirketin yer aldığı genel sıralamada ise yirmi birinci olarak gösterdi.
Her yıl güncellenen Newsweek’s Green Rankings, ABD’de kamuya açık en büyük şirketler arasında düzenlediği listeyi şirketlerin küresel sera gazı emisyonları, atık azaltma ve doğal kaynakların yönetimi gibi konulardaki performansları üzerinden değerlendiriyor.
Autodesk, Newsweek’s Green Rankings’teki başarılarının yanı sıra, Dow Jones Dünya Sürdürülebilirlik Endeksi (DJSI), FTSE4Good İndeks Serisi, Maplecroft’un iklim inovasyon liderleri ilk 10 listesi, Çevre Koruma Kurumu (Environmental Protection Agency) Yeşil Güç Liderleri listesi başarıları ve S&P Düşük Karbon İzi Bırakan 500 Şirket listesindeki lider pozisyonuyla da dikkat çekti.

Önceki ve Sonraki Haberler