1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Avrupa doğalgaz tüketimi gerilemeyi sürdürüyor

Avrupa doğalgaz tüketimi gerilemeyi sürdürüyor

Avrupa’da doğalgaz tüketimi 2011 yılından bu yana gerilemeyi sürdürüyor.

Avrupa doğalgaz tüketimi gerilemeyi sürdürüyor

Enerji Günlüğü – Avrupa’da doğalgaz tüketimi 2011 yılından bu yana gerilemeyi sürdürüyor.

Uluslar arası Enerji Ajansı’nın (IEA) yayınladığı rapora göre, Avrupa’da doğalgaz tüketimi 2007 finansal krizi ve Kuzey Amerika’da geleneksel olmayan gaz arzının artması gibi bir dizi nedenden dolayı azalış seyrini sürdürüyor.

KÖMÜR TÜKETİMİ ARTTI

Buna göre, 2011 yılında Avrupa’da doğalgaz tüketimi bir önceki yıla göre %8 oranında düşerken, kömür tüketimi % 6 oranında arttı. Avrupa’nın yıllık doğalgaz ihtiyacı yaklaşık 547 milyar metreküp civarında.

DOĞALGAZ ÜRETİMİ DE DÜŞTÜ

Avrupa Komisyonu tarafından yayınlanan farklı raporlarda aynı zamanda Avrupa’nın doğalgaz üretiminin de düştüğü belirleniyor. 2012 yılında Avrupa’nın doğalgaz üretimi bir önceki yıla göre % 5 azalış kaydetti. İngiltere’de 2012 yılı doğalgaz üretimi 2005 yılındaki üretimin yarısından daha az bir oranla gerçekleşerek 30 milyar metreküp oldu.

LNG İTHALİ DE DÜŞÜŞTE

Avrupa’nın LNG ithali de benzer bir düşüş seyri izleyerek, 2013 yılının ilk dört ayında 2011 yılının aynı dönemine göre yarı yarıya bir düşüş kaydetti. IEA bu düşüşün önümüzdeki yıllarda da Avrupa’da hızla büyüyen yenilenebilir enerji sektörünün doğalgazın yerini almasıyla düşüş seyrini koruyacağını öngörüyor.

Önceki ve Sonraki Haberler