1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Avrupa emisyon azaltımında hedef yükseltiyor

Avrupa emisyon azaltımında hedef yükseltiyor

Avrupa Birliği, üye ülkeleri daha fazla emisyon azaltımına teşvik etmek amacıyla yüzde 55 olan 2030 emisyon azaltım hedefini yüzde 60 olarak uygulamayı planlıyor.

Avrupa emisyon azaltımında hedef yükseltiyor

Enerji Günlüğü - Avrupa Birliği, üye ülkeleri daha fazla emisyon azaltımına teşvik etmek amacıyla yüzde 55 olan 2030 emisyon azaltım hedefini yüzde 60 olarak uygulamayı planlıyor.

Avrupa Parlamentosu Çevre Komitesi milletvekilleri Avrupa Birliği'nin sera gazı emisyonlarını 1990 seviyelerine kıyasla 2030 yılına kadar % 60 oranında azaltması için yasal olarak bağlayıcı bir hedef lehinde oy kullandılar. 

Avrupa Birliği, 2030 emisyon azaltım hedefini yükseltiyor. Ekonomisini 2050 yılına kadar “iklim nötr” hale getirmeyi hedefleyen Avrupa Komisyonu Çevre Komitesi, 10 Eylül 2020 tarihinde gerçekleştirdiği oylamada sera gazı emisyonlarını 1990 seviyelerine kıyasla 2030 yılına kadar % 60 oranında azaltılması lehine oy kullandı. 

KOMİSYON YÜZDE 55 UZLAŞMASINI YÜKSELTMEK İSİYOR

Hedefin tüm birlik üyesi ülkelerin hükümetleri tarafından onaylanması gerekiyor. Öte yandan birlik üyesi ülkelerin tamamı yüzde 55 oranında bir emisyon azaltım oranı konusunda hemfikir. Konu ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Çevre Komitesi Başkanı Fransız milletvekili Pascal Canfin, “Hangi hedefin parlamentoda çoğunluğun desteğine sahip olduğu net değil. Ancak umut ediyoruz ki, parlamento daha yükseği hedeflerse, hükümetleri daha iddialı bir hedefi kabul etmeye zorlayabilir. Hepimiz %55 azaltımın zaten çok iddialı olduğunu biliyoruz, ancak bilim daha fazlasını talep ediyor” dedi. 

 

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler