1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Avrupa enerji arzı acil plan taslağı hazırlıyor

Avrupa enerji arzı acil plan taslağı hazırlıyor

Enerji Günlüğü - AB, üye ülkelerin enerji arzı sıkıntılarına karşı daha donanımlı olmaları için acil planlar üzerinde çalışıyor.Avrupa Birliği...

Avrupa enerji arzı acil plan taslağı hazırlıyor

Enerji Günlüğü - AB, üye ülkelerin enerji arzı sıkıntılarına karşı daha donanımlı olmaları için acil planlar üzerinde çalışıyor.

Avrupa Birliği Enerji ve İklim Komisyonu Miguel Arias Canete Başkanı Perşembe günü yaptığı açıklamada, enerji tedarikinde yaşanan her türlü soruna karşı üye ülkelerin daha donanımlı ve hazırlıklı olmalarını sağlayacak acil eylem plan taslağı üzerinde çalıştıklarını belirtti.

Miguel Arias Canete, Komisyonun bu yılın sonlarında doğalgaz ve gelecek yıl da elektrik arzının güvenliği için bazı öneriler sunabileceğini belirtti.

Rusya geçen yıl Ukrayna ile yaşadığı fiyat kriz nedeniyle Avrupa'ya doğalgaz akışını durdurmuş ve ciddi bir enerji ve elektrik kesintisi sıkıntısı yaşanmıştı. Geçen ay da Hollanda Amsterdam bölgesinde beş saatten fazla elektrik kesintisi yaşanmış ve uçak seferleri yapılamamıştı.

Avrupa Komisyonu geçen yıl Rusya'nın enerji tedariğinde yaşanan belirsizlikten en fazla hangi Avrupa bölgesinin etkilendiğini belirlemek için bir doğalgaz stres testi gerçekleştirmişti.

Önceki ve Sonraki Haberler