1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Avrupa evlerinin yarısı yenilenebilir ile ısınabilir

Avrupa evlerinin yarısı yenilenebilir ile ısınabilir

Enerji Günlüğü - Avrupa'da konutlardaki ısınmada yenilenebilir enerji kaynaklarının payının on dört yıl içinde yüzde 49'a ulaşabileceği ifade edildi. Enerji...

Avrupa evlerinin yarısı yenilenebilir ile ısınabilir

Enerji Günlüğü - Avrupa'da konutlardaki ısınmada yenilenebilir enerji kaynaklarının payının on dört yıl içinde yüzde 49'a ulaşabileceği ifade edildi. 

Enerji sektöründe danışmanlık hizmeti veren IHS'nin yaptığı araştırmaya göre, Avrupa'da konut sektöründe kullanılan yenilenebilir ısı payı 2040 yılına kadar yüzde 49'a ulaşabilir.

Araştırmaya göre ayrıca, mevcut düzenlemelerin sıkılaştırılması ve hibrit ısıtma teknolojisinin adaptasyonuyla 2050 yılında Avrupa'nın konut karbon dioksit (CO2) emisyonları % 75 oranında azaltılabilir. 

Araştırmayı yürütenlerden Catherine Robinson, ısı sektöründe şu anda atılan adımlarla Avrupa'nın 2030 ve 2050 hedeflerine ulaşamayacağını ama daha hızlı bir değişimin mümkün olduğunu söyledi.

Robinson'a göre mevcut mevzuat kullanılarak önümüzdeki 15 yıl içinde Avrupa ısıtma sektörünün hibrit ısıtma sistemiyle buluşup dönüştürülmesi mümkün. Gaz yoğuşmalı  kazanlar ile hava kaynaklı ısı pompasının yüksek verimlikli kombine kurulumları, yapı yenilemeye gerek kalmaksızın, çoğu mevcut kazanların yerini alabilir.

IHS Enerji direktörü Deborah Mann ise bu ısı dönüşümünün İngiltere, Almanya, Hollanda, Fransa ve İtalya gibi yaygın gaz ısıtma sistemine sahip ülkelerde büyük bir fark yaratacağını söyledi.

Önceki ve Sonraki Haberler