1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Avrupa güneş sektörü iflas tehlikesiyle karşı karşıya

Avrupa güneş sektörü iflas tehlikesiyle karşı karşıya

Enerji Günlüğü - Çin'de artan güneş paneli üretimi ve düşen talebin fiyatları düşürmesiyle AB PV üreticileri ikinci dalga iflas tehlikesiyle karşı...

Avrupa güneş sektörü iflas tehlikesiyle karşı karşıya

Enerji Günlüğü - Çin'de artan güneş paneli üretimi ve düşen talebin fiyatları düşürmesiyle AB PV üreticileri ikinci dalga iflas tehlikesiyle karşı karşıya.

AB Solar Üreticileri Birliği (EU ProSun) başkanı Milan Nitzschke, güneş enerjisi üretiminde fiyatların son bir ay içinde yüzde 20 düştüğüne dikkat çekerek, ikinci bir iflas dalgası yaşamaktan korktuklarını söyledi. 

Çin'de yılın ilk yarısında güneş paneli üretimi bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 37.8 artarak 27 GW oldu. Ülkede kurulu güneş santrali kapasitesi de bir önceki yıla göre üç kat artarak 20 GW'a çıktı. Bu yılın sonuna kadar kapasitenin 10 GW daha artarak bu yıl içinde 30 GW olması bekleniyor.

Çin'deki güneş üretiminde bu keskin artışa rağmen talepte de keskin bir düşüş yaşanıyor. Bu nedenle fiyatlar megavat başına  0.50 Euro'dan 0.40 Euro'ya kadar düştü. 

Bu durumun ise Çin-AB arasındaki anlaşmayı sekteye uğratacağı ifade ediliyor. 

EU Prosun, Solarworld ve Heckert Solar gibi üreticilerin de aralarında bulunduğu 30'dan fazla solar ekipman üreticisini temsil eden bir topluluk. 

AVRUPALI PV'CİLERİN DAMPİNG SAVAŞI KIZIŞTI

EU PROSUN: SPORDA DOPİNG, SOLARDA DAMPİNG!

Önceki ve Sonraki Haberler