1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Avrupa temiz enerji dönüşümünde OVO ve Eni’den teknoloji işbirliği

Avrupa temiz enerji dönüşümünde OVO ve Eni’den teknoloji işbirliği

İngiliz OVO Energy ile İtalyan Eni, daha fazla müşteriye daha iyi bir dijital deneyim, sürdürülebilir enerji ve yeni akıllı şebeke teknolojileri sağlayarak Avrupa’da karbonsuz bir geleceğe geçişi hızlandırmak için teknolojik işbirliği yapacak.

Avrupa temiz enerji dönüşümünde OVO ve Eni’den teknoloji işbirliği

Enerji Günlüğü - İngiliz OVO Energy ile İtalyan Eni, daha fazla müşteriye daha iyi bir dijital deneyim, sürdürülebilir enerji ve yeni akıllı şebeke teknolojileri sağlayarak Avrupa’da karbonsuz bir geleceğe geçişi hızlandırmak için teknolojik işbirliği yapacak.

İngiliz elektrik ve gaz tedarik şirketi OVO Energy ve İtalyan enerji şirketi Eni’nin tamamına sahip olduğu Avrupa elektrik, gaz ve enerji çözümleri tedarikçisi Eni gas e luce, daha fazla müşteriye temiz enerji ve yeni düşük karbon teknolojileri sağlamak ve Avrupa'daki enerji geçişini hızlandırmak için bir işbirliği anlaşması imzaladılar. Anlaşma kapsamında Eni gas e luce, tedarikçilerin müşterilerinin enerji tüketimlerini gerçek zamanlı veriler olarak görmelerini sağlayacak olan ve OVO tarafından kullanılan Kaluza dijital platformunu kullanacak.

Binlerce akıllı ev cihazıyla entegre olan platform, şebekeleri desteklemek ve müşteriler için maliyetleri ve karbon salımını azaltmak için depolanmış, yenilenebilir enerjiyi etkinleştirirken cihazları akıllıca yönetiyor.

Eni bu işbirliğinin 2050 yılına kadar küresel bazda 20 milyon müşteri portföyüne ulaşmasına yardımcı olmasını bekliyor. Eni şu anda 4 Avrupa ülkesinde 10 milyon müşteriye sahip. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler