1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Avrupa topraklarındaki RES’ler tüm dünyayı elektriklendirebilir

Avrupa topraklarındaki RES’ler tüm dünyayı elektriklendirebilir

Avrupa karasal rüzgar enerjisi santrallerinin (RES) 2050 yılına kadar bütün dünyaya yetecek kadar elektrik üretebileceği kaydedildi. 

Avrupa topraklarındaki RES’ler tüm dünyayı elektriklendirebilir

Enerji Günlüğü - Avrupa karasal rüzgar enerjisi santrallerinin (RES) 2050 yılına kadar bütün dünyaya yetecek kadar elektrik üretebileceği kaydedildi. 

Avrupa’daki rüzgar potansiyelinin bugüne kadar tahmin edilenlerden çok daha yüksek olduğu yapılan son bir araştırma ile ortaya konuldu. İngiltere’deki Sussex Üniversitesi ve Danimarka’daki Aarhus Üniversitesi ortaklığıyla yapılan bir araştırma, karasal rüzgar potansiyeli artırıldığında Avrupa’da rüzgar enerjisi üretiminin 100 kat kadar artabileceği ve bunun da küresel enerji talebini 2050 yılına kadar karşılamaya yeteceğini ortaya koyuyor.

Araştırmada, iklim krizi ile mücadele kapsamında Avrupa’nın sahip olduğu muazzam karasal rüzgar enerjisi potansiyeline dikkat çekmek ve politika yapıcıları teşvik edici politikalar üretmeye teşvik etmek amaçlanıyor. Araştırmada bu kapsamda Kıtanın rüzgar potansiyelini tahmin etmek ve karasal alanların rüzgar santraline uygun olup olmadığını bulmak için her ülkenin altyapısı, binaları ve korunan alanları detaylandırıldı. Ayrıca rüzgar santrallarına uygun yeterli rüzgar alan bölgelerin tespit edilmesi için mekansal analiz de gerçekleştirildi.

Önceki ve Sonraki Haberler