1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Avrupa`da doğal gaz fiyatları %11 düşebilir

Avrupa`da doğal gaz fiyatları %11 düşebilir

Enerji Günlüğü – ABD’de yaşanan kaya gazının ihracatına başlanmasıyla Avrupa'da doğal gaz fiyatlarının yüzde 11 azalacağı düşünülüyor.Financial...

Avrupa`da doğal gaz fiyatları %11 düşebilir

Enerji Günlüğü – ABD’de yaşanan kaya gazının ihracatına başlanmasıyla Avrupa'da doğal gaz fiyatlarının yüzde 11 azalacağı düşünülüyor.

Financial Times’ta yer alan ve Kolumbiya Üniversitesi Global Enerji Politika Merkezi tarafından yayınlanan bir analize dayandırılan habere göre, ABD'nin LNG ihracındaki artış ve bunun Gazprom fiyatlarında yaratması beklenen düşüş ile Avrupalı şirketler doğal gaz için yüzde 11 oranında daha az ödeme yapabilirler.

ABD'de LNG ihracatının 2016 yılında başlaması bekleniyor.

New York merkezli bir düşünce kuruluşu, ABD LNG ihracatı ile rekabetin sonucu olarak Gazprom’un gelirlerinde yüzde 18 oranında bir düşüş olabileceğini tahmin ediyor.

Doğal gaz fiyatlarında düşüş yaşansa bile, Rusya'nın en düşük maliyetli tedarikçi olmasından dolayı Avrupa'nın büyük ölçüde bağımlılığının sürdüreceği düşünülüyor.

ABD Enerji Bakanlığı, geçtiğimiz günlerde 2012 yılından bu yana ilk kez iki şirkete gaz ihraç etme yetkisi vermişti. Bakanlık, Sempra Energy'ye bağlı Cameron LNG adlı şirkete günlük 51 milyon metreküp ve Carib Energy adlı şirkete günlük 1.2 milyon metreküp gaz ihraç etmek için yetki verdi.

Sempra Energy Louisiana'da, Carib Energy Florida'da LNG terminalleri kuracak ve 20 yıl süreyle gaz ihraç edebilecek.

Önceki ve Sonraki Haberler