1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Avrupa'da doğal gaz kullanımı artacak

Avrupa'da doğal gaz kullanımı artacak

Enerji Günlüğü - AB'nin doğal gaz talebinin bu yıl geçen yıla göre yüzde 6 artması bekleniyor.Eurogas tarafından yapılan açıklamaya göre, Avrupa...

Avrupa'da doğal gaz kullanımı artacak

Enerji Günlüğü - AB'nin doğal gaz talebinin bu yıl geçen yıla göre yüzde 6 artması bekleniyor.

Eurogas tarafından yapılan açıklamaya göre, Avrupa Birliği üyesi 28 ülkede sanayi ve ulaşımda doğal gazın daha fazla kullanılmasıyla enerji üretiminde artış yaşanacak. AB'nin doğalgaz talebinin bu yılın genelinde ise 2015 yılına göre toplamda yüzde 6 oranında artarak 447.1 milyar metreküp olacağı tahmin ediliyor. 

Fransa, Hollanda, İtalya ve Almanya gibi tüketimin yoğun olduğu ülkelerde enerji üretiminde doğal gazın kullanımı yılın ilk yarısında artarken, ikinci yarıda da bu artışın devam etmesi bekleniyor. Fransa'da elektrik üretimi için gaz kullanımı yılın ilk yarısında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 50 arttı. Almanya'da ise fiyatların rekabetçi düzeyi nedeniyle bu yıl bir kaç yeni gaz yakıtlı elektrik santrali devreye girdi. 

Aynı zamanda sera gazı emisyonunu azaltmanın da en etkili yolu olan elektrik üretiminde gaz kullanımı trendine paralel olarak ayrıca, Çek Cumhuriyeti gibi bazı ülkeler de endüstriyel büyüme ve daha iyi ekonomik performans için daha fazla gaz tüketiyor. 

Yine Avrupa genelinde 2016 yılında doğal gaz tüketimi bir önceki yıla göre yüzde 9 oranında büyüdü. 

Etiketler : , , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler