1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Avrupa’dan yeni doğal gaz projeleri

Avrupa’dan yeni doğal gaz projeleri

Avrupa, LNG talebinin iki kat üzerinde olan LNG ithalat kapasitesini daha da arttırmak için LNG terminallerine 44,4 milyar euro yatırım yapmayı planlıyor.

Avrupa’dan yeni doğal gaz projeleri

Enerji Günlüğü - Avrupa, sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) terminalleri ve boru hatlarından oluşan yeni doğal gaz projelerine 84,1 milyar euro yatırım yapacak.

San Francisco merkezli düşünce kuruluşu Global Energy Monitor'un (GEM) yayımladığı son raporda, Avrupa’nın doğalgaz ithalat kapasitesini %55 oranında arttıracak yeni doğal gaz projelerini hayata geçirecek. Yeni doğal gaz projeleri için toplam 84,1 milyar euro tutarında yatırım yapılması planlanıyor. Avrupa'nın LNG terminalleri için 44,4 milyar euro, boru hatları için de 39,7 milyar euro olmak üzere 84,1 milyar euro harcaması hedefleniyor.

GEM raporunda, yapım aşamasındaki projelerin 10 milyar euro maliyetli olduğu ve Almanya, İtalya ve Yunanistan'ın bu planların yaklaşık 45 milyar euroluk kısmından sorumlu olduğu belirtiliyor.

LNG İTHALAT KAPASİTESİ TALEBİ 4 KAT AŞABİLİR 

Avrupa, hâlihazırda sıvılaştırılmış doğalgaz (LNG) talebinin 2 katı kadar ithalat kapasitesine sahip ve planlanan projeler inşa edilirse bu oran 2030'a kadar 4 katına çıkabilir.

 

Önceki ve Sonraki Haberler