1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Avrupa’nın ilk şebekeye bağlı elektrik deposu İspanya’da

Avrupa’nın ilk şebekeye bağlı elektrik deposu İspanya’da

Enerji Günlüğü – İspanyol REE şirketi, çoğunluğu yenilenebilir kaynaklardan üretilen elektriği depolamak icin 1 MW kapasiteli lityum-demir batarya tabanlı...

Avrupa’nın ilk şebekeye bağlı elektrik deposu İspanya’da

Enerji Günlüğü – İspanyol REE şirketi, çoğunluğu yenilenebilir kaynaklardan üretilen elektriği depolamak icin 1 MW kapasiteli lityum-demir batarya tabanlı depolama sistemi kurdu.

İspanyol şebeke operatörü REE, İspanya Seville’de bulunan bir iletim sistemine bağlı 1 MW’lık lityum-demir batarya tabanlı depolama sistemi kurdu.

Sistem çoğunlukla yenilenebilir enerji kaynaklarından üretilmiş elektriği depolayacak ve ihtiyaç dahilinde bu elektriği kullanıma sunacak.

AVRUPA’DA İLK

REE şirketi, Almacena Projesinin iletim şebekesine bağlı ilk Avrupa sistemi olduğunu söylüyor. Seville Carmona’da 220/400 KW trafo bulunan alanda gerçekleştirilen proje Avrupa Bölgesel Kalkınma Fonu (ERDF) ile ortaklaşa finanse edildi.

SİSTEM İLE 300 EVİN ELEKTRİK İHTİYACI KARŞILANABİLİYOR

REE kurduğu sistem ile 300 evin elektrik ihtiyacını karşılayacak. REE 2012 yılından itibaren Ar-Ge harcamalarını % 80 arttırarak 2013 yılında 14 milyon Euroluk yatırım yaptı. 60 adet olan bu yatırımlardan biri olan Almacena enerji depolama projesi için 2013 yılında yapılan Ar-Ge harcaması ise 14 milyon dolar.

Önceki ve Sonraki Haberler