1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Avrupa'nın ilk yakıt hücreli elektrik santrali devrede

Avrupa'nın ilk yakıt hücreli elektrik santrali devrede

Enerji Günlüğü – E. ON ve FuelCell Energy, Avrupa'nın ilk MW kapasiteli endüstriyel yakıt hücreli elektrik santralini devreye aldı. Alman enerji...

Avrupa'nın ilk yakıt hücreli elektrik santrali devrede

Enerji Günlüğü – E. ON ve FuelCell Energy, Avrupa'nın ilk MW kapasiteli endüstriyel yakıt hücreli elektrik santralini devreye aldı. 

Alman enerji şirketi E. ON ve FuelCell Energy, müşterilerine megavat ölçeğinde yakıt hücreli dağıtık kombine ısı ve elektrik çözümleri sunma konusunda işbirliği yapma konusunda anlaştı. 

Paslanmaz ve aşınmaya dayanıklı materyallerden üretim yapan Alman Friatec şirketi'nin üretimde kullanacağı elektriği sağlayacak olan 1.4 MW kapasiteli yeni elektrik santrali yakıt hücreleri ile atmosferi kirletmeden üretim yapacak. Almanya'nın Mannheim şehrinde bulunan antral ile yılda 3 bin ton karbondioksit emisyonu önlenecek. 

Geleneksel ısı ve elektrik santrallerine önemli bir alternatif olmaya aday olan santraldeki yakıt hücreleri, Avrupa'da şu ana kadar türünün tek örneği olma özelliği taşıyor. 

Yakıt hücresi, yakıtın enerjisini elektrokimyasal reaksiyon sayesinde doğrudan elektrik enerjisine dönüştürür. Dışarıdan sağlanan yakıt (anot tarafı) ve oksitleyici (katot tarafı) ile elektrik üretir. Bunlar bir elektrolit/elektrot unitesinde reaksiyona girerler. Genellikle, reaksiyona girecek olanlar hücreye giriş yaparlarken, reaksiyon ürünleri hücreyi terkeder. Yakıt hücreleri, gerekli yakıt ve oksitleyici akışı sağlandığı sürece sonsuza dek çalışabilirler.

Önceki ve Sonraki Haberler